Najnovije vesti
Vesti Svet
Policija povodom navodnih PRETNJI ATENATOM na poslanika Demokratskog fronta: Proveravamo, nismo obavešteni o DEPEŠI konzulata Srbije

Policija povodom navodnih PRETNJI ATENATOM na poslanika Demokratskog fronta: Proveravamo, nismo obavešteni o DEPEŠI konzulata Srbije

Iz Uprave policije Crne Gore danas je saopšteno da se povodom navoda poslanika Demokratskog fronta Milana Kneževića i informacija u medijima o pretnji mogućim atentatom na njega, "preduzimaju sve radnje na utvrđivanju tih navoda" .

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Milan Knežević Foto: Profimedia
Milan Knežević

U saopštenju koje prenose podgoričke Vijesti, navodi se da uprava policije samoinicijativno preduzma aktivnosti na njihovoj proveri, uz međunarodnu pravnu i pomoći bezbednosnih službi, jer kako se navodi nije obavešetena o spornom dokumentu koji se pominje u medijima", apostrofirajući pri tom na depešu Generalnog konzulata Srbije u Cirihu u kojoj su navedena saznanja o mogućoj pripremi atentata na Kneževića.

- Policiji nije dostupan ovaj dokument u kojem se nalaze iznete informacije. Policija za sada nema saznanja da bilo koji službenik službi bezbednosti u Crnoj Gori imao bilo kakve veze sa informacijama koje su iznete u medijima - saopššteno je.

Pročitajte još

Poslanik Demokratskog fronta Strahinja Bulajić pročitao je danas u crnogorskom parlamentu depešu srpskog konzulata u Cirihu, od 15. maja, da se njegovom stranačkom kolegi Milanu Kneževiću preti likvidacijom, kao i da će to učiniti Albanac sa Kosova Fljorin Ejupi i njegov kriminalni klan, koji je za to navodno već dobio 400.000 evra.

Sadržaj depeše objavile su danas beogradske Večernje novosti, koje su imale uvid i u iskaz koji je Knežević danas dao u svojstvu građanina u Centru bezbednosti Podgorica.

Knežević: Nisam obavestio nadležne, imam dogovor s braćom

Knežević je, kako prenose Novosti, ponovio da je ponovio da strahuje za svoj život i bezbednost svoje porodice, zbog čega je od Ministarstva unutrašnjih poslova nedavno i javno tražio da se njemu i članovima njegovom obezbeđenja omogući nošenje oružja.

- ŠŠto se tiče mojih pretpostavi o eventualnim nalogodavcima atentata na mene, to neću iznositi nadležnim institucijama, već sam ih saopštio članovima moje porodice, konkretno mojoj braći, koja će u slučaju da dođe do atentata na mene preduzeti dalje korake po našem dogovoru - rekao je Knežević, a prenele Novosti.