Milanović: Izbori u Hrvatskoj 5. jula

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović objavio je da će se parlamentarni izbori u toj držai održati 5. jula ove godine.
Milanović: Izbori u Hrvatskoj 5. jula
Foto: Pixabay
U Odluci o raspisivanju izbora stoji da ona stupa na snagu 2. juna ove godine.
 
Dan nakon stupanja odluke na snagu počinju izborni rokovi, među kojima i rok od 14 dana u kojem političke stranke, nezavisne liste i kandidati, moraju Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) predati svoje liste.
 
Ono zatim ima rok od 48 sati da objavi zbirnu listu potvrđenih lista i kandidatura, prenosi Indeks.
 
U Hrvatski sabor bira se 151 zastupnik, 140 u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj, tri bira dijaspora, odnosno hrvatski državljani s prebivalištem u inostanstvu, a osam pripadnici nacionalnih manjina u 12. jedinici koju čini cela država.
  • Entomb

    20.05.2020 21:10
    Živo me interesuje dal će se i u Hrvatskoj polusvet palamuditi o izborima u vreme pandemije kao što ovde smaraju a ustvari se boje da izađu i pokupe svoj 1% koliko i vrede.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Belorusija zabranila Dojče vele

Beloruske vlasti proglasile su danas beloruski servis nemačkog državnog medija Dojče vele ekstremističkom organizacijom i zabranile njegove aktivnosti u zemlji.