Rols-Rojs gasi najmanje 9.000 radnih mesta

Britanski proizvođač motora za avione Rols-Rojs ugasiće najmanje 9.000 radnih mesta zbog pada tražnje za avio-prevozom izazvanog pandemijom koronavirusa.

Svet

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.05.2020.

11:43

Rols-Rojs gasi najmanje 9.000 radnih mesta
Foto: Epa, Wallace Woon

"Predlažemo veliku reorganizaciju poslovanja kako bismo se prilagodili novom nivou potražnje kod kupaca naših proizvoda", navela je kompanija u današnjem saopštenju, prenosi američka tv mreža CNN.

U britanskoj kompaiji procenjuju da će rezultat te reorganizacije biti gubitak najmanje 9.000 zaposlenih od njihove globalne radne snage koja broji 52.000 ljudi.

Rols-Rojs još nije otkrio gde će smanjivati broj radnih mesta, ali će sektor civilnog vazduhoplovstva snositi glavninu tereta restrukturiranja, navodi CNN.

Kažu da će biti potrebno nekoliko godina da se komercijalno vazduhoplovno tržište vrati na nivoe na kojima je bilo pre samo nekoliko meseci.

"Vlade širom sveta čine sve što mogu kako bi kratkoročno pomogle preduzećima, ali mi moramo da odgovorimo na tržišne uslove srednjoročno sve dok svet avijacije ponovo ne poleti u punom obimu, jer vlade ne mogu da zamene održivu potražnju klijenata koja jednostavno nije tu", naveo je glavni izvršni direktor Rols-Rojsa Voren Ist u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Puca prijateljstvo: Kina okreće leđa Rusiji?

Kineski izvoz u Rusiju opao je u martu, prvi put od sredine 2022. godine, zbog sve većih pretnji Vašingtona da će uvesti sankcije Pekingu ako kineski izvozni proizvodi pomognu Moskvi u ratu protiv Ukrajine.

8:11

18.4.2024.

1 d

Podeli: