POKS: Kad obnovimo kraljevinu, sprovešćemo potpunu i pravednu restituciju 1POKS: Logo

Delegacija koalicije Za kraljevinu Srbiju, koju čini Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), Monarhistički front i Srpski pokret monarhista, posetila je Ub gde je sa meštanima i lokalnim predstavnicima stranke razgovarala o ispravljanju komunističkih nepravdi kakva je bila i nezakonito oduzimanje imovine građanima.

Kako je danas saopštila Informativna služba te koalicije, potpredsednik POKS-a Dragan Ninković izjavio je da će imovina biti vraćena kada se obnovi kraljevina.

„Kada obnovimo kraljevinu, vratićemo nepravedno i nezakonito oduzetu imovinu posle Drugog svetskog rata, u izvornom obliku, svim građanima, pa i onu imovinu koja se sada nalazi u vlasništvu tajkuna, a koju su oni budzašto kupili od države. Oteto je prokleto i mora da se vrati“, kazao je Ninković, navodi se u saopštenju.

POKS je podsetio da su ranije zvanično podneli Skupštini Srbije predlog Zakona o povraćaju imovine i obeštećenju, kojim će biti obezbeđeno da se u Srbiji, kako su kazali, konačno izvrši „pravična restitucija“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari