Ex -Yu

Patrijarh Irinej: Jasan je plan u Crnoj Gori - ustaški metod

Patrijarh Irinej: Jasan je plan u Crnoj Gori - ustaški metod
Foto: Tanjug | Patrijarh Irinej: Jasan je plan u Crnoj Gori - ustaški metod

BEOGRAD - Patrijarh Irinej je izjavio da je jasno da je plan Mila Ðukanovića da u Crnoj Gori više nema SPC, niti srpskog pravoslavnog naroda.

On je apelovao na njega da "promisli šta čini".

Patrijarh je rekao da su čak i za vrijeme Otomanske imperije i za vrijeme komunizma vlasti imale mnogo više respekta prema SPC, "u odnosu na ove današnje".

"Cilj je da se primeni metod koji su nekada ustaše primenile u Hrvatskoj da se protera sprski narod, znamo na koji način - trećinu jednom, drugu trećinu drugom, a treću trećem, i da se tamo uništi i onemogući SPC. To se isto nažalost dešava i danas. Pitam sebe i sve druge da li predsednik Ðukanović ima u vidu svoj narod i stanje koje je manje više on stvorio u Crnoj Gori", poručio je patrijarh.

On je izjavio da se nikada u pravoslavlju nije dogodilo da ateista nastoji da stvori crkvu, navodeći da je predsjednik Crne Gore Milo Djukanović ateista.

"Apelujem i pozivam Ðukanovića da razmisli o tome šta čini", istakao je Irinej.

Patrijarh je, takođe, zamolio, predsjednika Srbije da zaštiti srpski narod u Crnoj Gori koji živi otkada živi i Crna Gora i da zaštitimo srpski narod i SPC u Crnoj Gori i njene svetinje, koje su sve srpske svetinje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije