Tokom jučerašnje oluje ispaljeno 744 protivgradnih raketa

Tokom olujnog nevremena praćenog jakim vetrom, pljuskovima i gradom, koje je u utorak zahvatilo područje Jugozapadne, Centralne i dela Istočne Srbije, delovao je sistem protiv grada i sa 119 lansirnih stanica ispaljeno je 744 protivgradnih raketa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.
Tokom jučerašnje oluje ispaljeno 744 protivgradnih raketa
Foto: Pixabay
Ispaljene su 744 rakete, sa pet radarskih centara - iz Kruševca, Sjenice, Bešnjaje, Niša i Crnog Vrha.
 
U većini mesta, koje je zahvatio jak oblačni sistem kumulonimbusnih oblaka sa potencijalnim gradom, izbegnute su štete i sprečena je pojava grada, ili je bila pojava sugradice i grada bez štete, osim mestimično na relativno malim površinama u odnosu na površine zahvaćene olujno-gradonosnim oblacima, saopštio je RHMZ.
 
Kako se navodi, samo na teritoriji Kruševca ispaljeno je najmanje 300 raketa.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija