Video sastanak kvadrilaterale - Srbiju predstavlja Vučić

Video sastanak četvorke koju čine Srbija, Grčka, Bugarska i Rumunija, u toku je, a Srbiju predstavlja predsednik Aleksandar Vučić.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 19.05.2020.

12:32

Video sastanak kvadrilaterale - Srbiju predstavlja Vučić
Foto: EPA , EFE ROBERT GHEMENT

Tema sastanka Visokog saveta za saradnju kvadrilaterale je situacija izazvana pandemijom Kovida 19 i pitanje kako otvoriti granice između četiri zemlje i spasiti ekonomiju, uz garantovanje bezbednosti svim građanima.

Na sastanku učestvuju i premijeri Grčke, Bugarske i Rumunije, Kirijakos Micotakis, Bojko Borisov i Ludovik Orban.

Predsednik Srbije juče je, uoči sastanka, telefonom razgovarao s premijerom Bugarske Bojkom Borisovom, a saglasili su se da je međusobni dogovor za ublažavanje ograničenja za prelazak granica jedan od ključnih elemenata za podsticanje poslovnih aktivnosti, posebno u oblasti turizma posle dužeg prekida rada zbog korona virusa.

S tim u vezi, posebno su insistirali na tome da je neophodno obezbediti primenu odgovarajućih antiepidemioloških mera, kako bi bila osigurana zaštita zdravlja građana i sprečeno dalje širenje zarazne bolesti.

Na prethodnim sastancima predstavnika četiri zemlje dominirale su teme Evropske unije i ekonomske saradnje i infrastrukturnog povezivanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: