Predsednik Svetskog lekarskog saveza: Zatvoriti nemačke granice u oba smera

Predsednik Svetskog lekarskog saveza Frank Ulrih Montgomeri upozorava na opasnost od preuranjenog otvaranja evropskih granica za turizam, zbog rizika od drugog talasa virusa korona.
"Savetovao bih vladi Nemačke da granice drži zatvorene i to u oba pravca", rekao je Montgomeri nemačkim medijima.
 
On je istakao da bi iz zdravstvenih razloga za građane bilo najbolje da ostanu u mestu u kojem žive.
 
Povodom najave šefa nemačke diplomatije Hajka Masa da će upozorenje za putovanje za Evropu biti ukinuto od sredine juna, Montgomeri naglašava da ga zabrinjava to popuštanje mera, jer će izazvati takmičenje ko će više popustiti restrikcije. Prema njegovim rečima, pokretanjem turizma se povećava rizik od drugog talasa zaraze.
 
"Taj talas biće teži nego prvi, jer nećemo više biti tako obazrivi", kaže Montgomeri.
  • NS

    19.05.2020 11:00
    Uff, drugi talas će biti lakši - drugi talas će biti teži, za prvi talas nismo bili spremni, za drugi talas smo se prokužili (koliko toliko), za drugi talas će biti toplije, a ipak će biti teži? Pa ko tu više koga, hoće li neko da upali svetlo?
  • penzioner

    19.05.2020 10:52
    A mi se otvaramooooooooo...... Pa sutra ce opet da se deru na penzionere! :(((

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet