Koronavirus Svet

Premijerki Novog Zelanda zabranjen ulazak u restoran zbog koronavirusa

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern ne prestaje da privlači pažnju javnosti od trenutka kada je postavljena na čelo države. Omiljena liderka koja je zbog krize koronavirusom sebi smanjila platu, sada je dospela u fokus javnosti zbog scene iz jednog restorana.

Odbijena jer nije bilo mesta

Retko kad lider neke zemlje usput navrati do restorana. Još je ređe da pritom bude odbijen.

Ali upravo se to dogodilo u subotu Džasindi Ardern. Ona je ostala bez usluge u popularnom kafiću u Velingtonu u kojem zbog mera distanciranja donešenih zbog koronavirusa nije bilo mesta, piše britanski Guardian.

– Oh Bože, Džasinda Ardern upravo je pokušala ući u Olive, ali je odbijena zato što nema mesta – napisao je oko podneva korisnik Tvitera po imenu Džoi.

Petnaestak minuta kasnije Džoi je dodao: “Sve OK, ipak su je smestili.”

Klark Gejford, partner Ardern, odgovorio je na ovaj tvit nekoliko sati kasnije, preuzevši odgovornost za situaciju:

– Moram preuzeti odgovornost za ovo, nisam se organizovao i rezervisao mesto nigde. Bilo je lepo od njih što su nas pronašli na ulici čim se mesto oslobodilo. A+ usluga.

Premijerka je rekla da će čekati kao i svi ostali

I dok čelnici drugih zemalja mogu poslati svoje osoblje kako bi sve unapred bilo dogovoreno, portparol premijerkinog kabineta rekao je da čekanje u kafiću tokom restrikcija zbog koronavirusa može iskusiti svako na Novom Zelandu:

– Premijerka je rekla da će čekati kao i svi ostali.

Vlasnik restorana, koji nije naveo svoje ime, rekao je “Nju Ziland Heraldu” da mu je drago što može govoriti o nečem “jednostavnom i zabavnom” nakon “drame i stresa” u prethodna dva meseca.

On je potvrdio da u slučaju Ardern nije napravljena izuzetak i da je šef restorana na početku odbio premijerku i Gejforda.

Međutim, šef restorana je nekoliko minuta kasnije, čim se jedan sto oslobodio, otrčao niz ulicu, a vlasnik je naglasio da bi to isto učinio i za druge goste.

Prema njoj se postupalo kao i prema drugim gostima”

– Ardern je uživala u branču i pola sata kasnije otišla. Bila je ljubazna s osobljem i prema njoj se postupalo kao i prema svakom drugom gostu – rekao je vlasnik restorana.

Odbio je otkriti što je premijerka naručila, ali je potvrdio da je s premijerkom i njenim partnerom bila i njihova 23-mesečna kći Neve.

Na Novom Zelandu je koronavirusom zaraženo manje od 1500 ljudi, a 21 osoba je preminula, nakon što je vlada sprovela rigorozne mjere za uklanjanje virusa, zatvorivši granice 15. ožujka i naredivši 10-dnevnu karantenu u cijeloj zemlji.

Dok se zemlja vraća u normalu, ovaj slučaj pokazuje da je Novi Zeland i dalje na oprezu, a popularnost Džasinde Ardern istovremeno je blizu rekordnog nivoa.

E ovo je liderka – Čelična lejdi sa Novog Zelanda smrvila koronu u dva poteza

Izvor: Index

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
124 Shares
124 Shares
Share via
Copy link