Izvor: B92

Odražavajući ogroman uspeh koji je Grčka imala u suzbijanju širenja koronavirusa, putovanje na ovo ostrvo i sa njega će ponovo biti omogućeno 18. maja, što je ranije nego što se očekivalo, rekao je Nikos Hardalijas, zamenik ministra civilne zaštite za upravljanje krizama.

"Od ponedeljka, 18. maja, kretanje će biti dozvoljeno širom kopnene Grčke, kao i na Kritu", rekao je Hardalijas u svojoj današnjoj iznenadnoj najavi.

Takođe je rekao da se vlada nada da će omogućiti putovanje između ostrva počev od 25. maja, ukoliko širenje koronavirusa ostane obuzdano, kao i da će konačna odluka biti doneta sledeće nedelje.

Hardalijas je rekao da se odluka o dozvoli putovanja između prefektura i ostrva Krit odnosi na obavljene pripreme lokalne infrastrukture, u slučaju da se putniku ili stanovniku dijagnostifikuje Covid-19.

Nadalje, Hardalijas je rekao da je druga faza ukidanja zatvorenog sistema, koja je započeta 11. maja, omogućila otvoranje škola i mnogih kompanija.

On je dodao da je bilo problema među stanovnicima prilikom plaćanja u lokalnim prodajnim mestima Javne korporacije za napajanje, jer su se ljudi okupljali da plaćaju račune. Međutim, vlasti su brzo smanjile veličinu gužve tamo.

Podeli:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.