Božić bez struje

Samohrani otac sa šestoro dece u selu Ostrovo kod Kostolca proslavlja Božić bez struje, ali sada s krovom nad glavom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 07.01.2008.

14:14

Default images

Sedmočlana porodica Lomparević, koja je 1994. pobegla iz Bosne, tek od nedavno ima krov nad glavom. Šest dečaka i samohrani otac kupili su kuću i četrdesetak ari zemlje u selu Ostrovo kod Kostolca, zahvaljujući donacijama koje je prikupila nevladina organizacija "Sirotan“ iz Požarevca.

Iako imaju krov nad glavom i zemlju od koje će moći da se prehrane, Lomparevići dosta novca tek treba da ulože u obnavljanje kuće i pomoćnih objekata.

Struja je isključena pre petnaestak godina, od kada u njoj niko nije živeo, a za priključak im je potrebno prikupiti još oko 80.000 dinara.

Lomparevići su se godinama selili po kampovima i iznajmljenim sobama. Sada imaju gde da žive.



NVO "Sirotan" vodi brigu o socijalno nezbrinutima, a u toj organizaciji kažu da im je cilj da pomognu i ostalim izbeglicama koji žive u požarevačkim kampovima da se ponovo okuće.

Ideja je da se tim ljudima kupe napuštene kuće u okolnim selima, kojih ima dosta. To nameravaju da učine u saradnji sa Ministarstvom za rad i socijalnu politiku, ali i svim drugima koji imaju načina i želje da pomognu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: