Sprečeno okupljanje ispred hrama u Podgorici, uhapšen organizator

Policija je danas u Podgorici uhapsila B.V. zbog sumnje da je pokušao da organizuje okupljanje građana kod Hrama Hristovog vaskrsenja u tom gradu.

Kako se navodi u saopštenju Uprave policije, B.V. je izvršio krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

"Sumnja se da je B.V. u dogovoru sa M.B, B.B. i drugim licima pokušao da organizuje okupljanje građana u što većem broju ispred Hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici", saopšteno je iz policije.

Prema navodima policije, plan je bio da se građani okupe u 17.50 kod hrama kako bi prisustvovali molebanu u tom verskom objektu u 18 sati, posle čega su planirali da organizovano u koloni blokiraju kružni tok i saobraćajnice kod Atlas capital centra.

"Policija je raspolažući informacijama o ovakvim namerama sprečila veća okupljanja i nerede u glavnom gradu", navodi se u saopštenju.

Nakon izvršenog veštačenja i forenzičke analize mobilnog telefona B.V. prikupljeni su materijalni dokazi i on je uhapšen, navodi polcija.

Podgorička policija je sprečila okupljanje građana ispred hrama, okupljanje građana u Zeti, kao i pokušaj grupisanja i kretanja u koloni. Policija i tužilaštvo sprovode aktivnosti na identifikaciji svih osoba koje su učestvovale u planiranju nereda, dodaje se u saopštenju.

  • Sam naslov

    14.05.2020 20:43
    Govori
    SVE......spreceno okupljanje vjernika u crkvi.......Zar treba neki komentar.....
    Da podsjetim u CG ..0 zarazenih
    Milo pakuj kofere i dolare od sverca....dok jos mozes begati...
  • Марина

    14.05.2020 17:00
    Подгорица и Кијев, епицентри натоидног нацизма у Европи.
  • pera

    14.05.2020 15:32
    ..
    Samo tako i treba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet