POGORŠANA epidemiološka situacija u Vranju

Lokalne vesti - Četvrtak 14.05.2020 - 11:09

Epidemiološka situacija u Vranju je iz stabilne prešla u nesigurnu, saopštili su stručnjaci Zavoda za javno zdravlje Vranje.

Vranjanci se previše opustili FOTO: G. Mitić/OK Radio Vranjanci se previše opustili FOTO: G. Mitić/OK Radio
U gradu su registrovane nove zaraze u dva ovdašnja preduzeća, kao i u porodicama, izjavio jedr dr Slađan Stanković iz vranjskog Zavoda za javno zdravlje.
 
Jedna od fabrika, u kojoj je zaraženo petoro radnika, prestaće da radi u naredne dve nedelje, koliko traje inkubacija vriusa, dok se u privatnom preduzeću obavljaju ispitivanja.
 
Tamo, za sada, ima dvoje zaraženih radnika, te će preduzeće nastaviti da radi.
 
Stanković za RTS kaže da su se građani previše opustili i da je zato pogoršana epidemiološka situacija u Vranju i Pčinjskom okrugu.
 
- Ne poštuju se mere distance što je očigledno na svakom koraku, ispred banaka, pošta, javnih ustanova. 
 
Takođe, ne nose se maske u zatvorenom. Svako to opuštanje prenese se u porodicu i radne kolektive, to je osnovni razlog zašto je epidemiološka situacija iz stabilne prešla u nesigurnu - rekao je Stanković.
 
Dodao je i da su kapaciteti u Covid bolnicama u Vranju, puni.
OK Radio, RTS

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar:
Sasa
14.05.2020. , 17:15
Svi su poslusali Nestorovica. Smesan virus, idealan period da se zarazimo, maske nicemu ne sluze. Bravo! Samo nastavute tako