Buđenje solidarnosti

Tokom novogodišnjih praznika ljudi postaju dobronamerniji i pažljiviji, što je dovoljan povod da pomognu onima kojima je to potrebno.

Izvor: B92

Utorak, 01.01.2008.

09:53

Default images

Dok se građani svakom pozivu za pomoć odazivaju u skladu sa svojim mogućnostima, društvenu odgovornost preduzeća još uvek treba podsticati i proširivati. Iskustvo UNICEF-a pokazuje da u jednom delu domaćeg korporativnog sektora postoji vrlo razvijena svest o važnosti učešća u društveno odgovornim aktivnostima, što unapred predviđaju i njihovi budžeti.

Ta preduzeća deo svog profita ili resursa poklanjaju humanitarnim organizacijama i bez poziva, a posebno se ističu uoči Nove godine.

Prodaja paketića za decu bez roditeljskog staranja i decu ometenu u razvoju, akcija UNICEF ostvarena u saradnji sa Ministarstvom za rad i socijalnu politiku i našom kućom, primer je dobre saradnje sa korporativnim partnerima, a taj duh treba još razvijati.

Novogodišnji praznici utiču i na one koji zavise od solidarnosti drugih.

Da pomoć ne mora da bude samo u materijalnom obliku potvrđuje i Crveni krst Srbije, koji u saradnji sa donatorima realizuje 64 različita programa, a najviše postiže zahvaljujući volonterima.

Dobar deo sredstava Orke - Organizacije za poštovanje i brigu o životinjama, takođe potiče od građana i firmi koji smatraju da je njihov rad važan, a uoči Božića donacije su dvostruko veće.

Udomljavanje, edukacija, izgradnja sistema zaštite životinja zavise od donacija, a donatore treba podsticati da nastave da misle i na druge.

Kraj decembra i početak januara po pravilu je vreme darivanja. Ali, duh solidarnosti i dobrote trebalo bi da potraju i tokom cele godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: