Ex -Yu

Incidenti, hapšenja i suzavac u Crnoj Gori, priveden i novinar

Incidenti, hapšenja i suzavac u Crnoj Gori, priveden i novinar
Foto: Printscreen YouTube | Incidenti, hapšenja i suzavac u Crnoj Gori, priveden i novinar

PODGORICA - U Nikšiću, Pljevljima, Beranama i Budvi održani su protesti zbog hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sveštenika SPC, a policija je u Nikšiću i Pljevljima ispalila suzavac i šok bombe na građane.

U incidentima je privedeno više osoba.

Policija tvrdi da je u neredima u Nikšiću napadnuta kamenicama i drugim predmetima, da je više policajaca povređeno, da su u incidentima oštećeni službena vozila i oprema i da je privela više građana.

"Vijesti" navode da su u neredima na ulicama Nikšića povrijeđena 22 policajca i da je riječ je o lakšim povredama.

Tokom protesta u Pljevljima došlo je do sukoba između policije i građana, a na jednom od snimaka sa protesta vidi se da više policajaca sa opremom za razbijanje demonstracija udara pendrecima, rukama i nogama jednog mladića, prenijele su "Vijesti".

Jedan muškarac uhapšen je sinoć u Podgorici jer je na vozilu istakao zastavu Srbije na javnom mestu, prenijela je "Pobjeda".

Kako je navedeno, Danilo Ražnatović (34) uhapšen je prema članu 23 Zakona o javnom redu i miru, a vozilo kojim je upravljao je inostranih registarskih tablica.

Veliki broj građana Andrijevice ponovo je sinoć blokirao put Berane - Andrijevica, na mjestu gdje je ranije u toku jučerašnjeg dana razbijena blokada.

Policija je privela i novinara i dugogodišnjeg dopisnika beogradskih "Večernjih novosti" Veliša Kadića u Nikšiću.

On je rekao da je uhapšen u trenutku kada je pokušao da snimi kako dva policajca vuku jednog momka, koji je pružao otpor.

"Dok je trajala ta drama, jedan od uniformisanih lica sa kacigom mi je prišao i rekao "Ko ti je dao pravo da slikaš, ko si ti?". Iako sam ja imao akreditaciju, nisam stigao da je pokažem, jer su me ščepali", rekao je Kadić.

Kadić je pušten nakon zahtjeva nikšićkih novinara da se sasluša po hitnom postupku i utvrde razlozi privodenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije