Vesti

0

RIK proglasio Izbornu listu Pokreta Metla 2020 za parlamentarne izbore 21. juna

Autor: KP

Izvor: Beta

RIK proglasio Izbornu listu Pokreta Metla 2020 za parlamentarne izbore 21. juna

Izborna lista Pokreta "Metla 2020" proglašena je dan kasnije nego što je podneta, zato što je u međuvremenu traženo još najmanje 128 nedostajućih pravno valjanih izjava birača, čiji je nedostatak utvrđen na sinoćnoj sednici RIK-a, a koje je trebalo dostaviti najkasnije 48 sati od dostavljanja tog zaključka.

U obrazloženju odluke o proglašenju liste navedeno je da je je Pokret "Metla 2020" nedostajuće potpise podrške predao danas u 13.05 sati, čime su se stekli uslovi za proglašenje liste.

Utvrđeno je i da će članovi proširenog sastava RIK-a iz Pokreta "Metla 2020" biti Boris Košćal, kao član, i Zorica Simonović, kao zamenik člana.

RIK je kao "nedopušten" odbacio prigovor Vladimira Gvozdenovića iz Šapca, koji se odnosio na Odluku o izmenama i dopunama uputstva za sprovođenje izbora za narodne poslanike.

Prigovor, koji je odbačen, je sadržao ocenu da je izmene i dopune donela Narodna skupština koja je raspuštena a da su njima ugrožena prava onih koji su prikupljali potpise za učešće na izborima pre proglašenja vanrednog stanja zbog epidemije koronavirusa.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR