Hapse zbog vere i pripadnosti SPC: Opštinski odbor SNP Berane osuđuje privođenje sveštenstva i građana

M. S.

13. 05. 2020. u 13:02

Najoštrije osuđujemo privođenja i hapšenja sveštenika i mirnih građana u našem gradu, kojima je jedini greh što pripadaju Srpskoj pravoslavnoj crkvi, saopštili su iz SNP

Хапсе због вере и припадности СПЦ: Општински одбор СНП Беране осуђује привођење свештенства и грађана

Najoštrije osuđujemo privođenja i hapšenja sveštenika i mirnih građana u našem gradu, kojima je jedini greh što pripadaju Srpskoj pravoslavnoj crkvi.

Ovo je saopštio predsednik OO SNP Berane, Tihomir Bogavac, koji smatra da da za antidržavnu vlast prioritet predstavlja pokušaj duhovnog uništenja i ovog grada, ali i Crne Gore.

-Sve ono što ovih dana demonstriraju u našem gradu, samo nas još više uverava da je jedini ispravan put – put Svetosavlja, kojim nas vodi naše sveštenstvo na čelu sa mitropolitom Amfilohijem i našim vladikom Joanikijem. SNP u Beranama još jednom poziva režim na čelu sa DPS-om, da se manu diktatorskih načina vođenja politike i da silu ostave za obračun sa kriminalcima, koji slobodno šetaju gradovima Crne Gore. Sa druge strane, tužilaštvo bi umesto poziva sveštenicima i mirnim i poštenim građanima, trebalo da se pozabave onim što nam preporučuju međunarodni izveštaji i demokratske države, koje ukazuju na nivo korupcije od nestvarnih 90 posto. OO SNP je uek bio i biće deo svog, verujućeg naroda i zajedno će sa svojim sveštenstvom i građanima uvek biti na braniku njegoševske i svetosavske Crne Gore, kaže Bogavac, koji je sa opštinskim i čelnicima koje tvore vladajućukoaliciju u ovom gradu, deo građanskih protesta koji su u Beranama počeli pre četiri dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije