Žreb za četvrtfinale Kupa Srbije: Partizanu i Zvezdi nije moglo lakše

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.05.20. | 11:57

Derbi na Banovom brdu

Žrebom održanim u prostorijama Fudbalskom Savezu Srbije su određeni parovi čevrtfinala Kupa Srbije.

Favoriti i prošlogodišnji finalisti Crvena zvezda i Partizan su dobili najlakše moguće protivnike. Branilac trofeja Partizan će odbranu trofeja nastaviti gostovanjem protiv Radnika u Surdulici, dok će Crvena zvezda gostovati Inđiji. Jedini lakši put do polufinala za večite je bio da su izvučeni kao domaćini četvrtfinalnih duela. Ovako, moraće na gostovanja. Ali ipak, najlakša moguća gostovanja. Iako se Zvezda u prvenstvenim mečevima mučila sa Inđijom, sve osim rutinskog prolaska u polufinale bi predstavljalo senzaciju. Kvota u kladionici MOZZART na pobedu Crvene zvezde iznosi 1,20 i jasno govori koliki favorit su crveno-beli. Slično važi i za Partizanovo gostovanje na jugu Srbije gde se dvojka plaća kvotom 1,35.

Izabrane vesti

Žreb je bio poludirgiovan. U prvoj grupi su bili polufinalisti iz prethodnog takmičenja: Partizan, Crvena zvezda, Radnički Niš i Mladost Lučani, a u drugoj su bili Vojvodina, Čukarički, Radnik i Inđija. 

Prvo je izvučen par Čukarički - Radnički, a žreb je odredio i da će domaćin biti Brđani. Ovaj okršaj na Banovom brdu se može etiketirati i kao derbi četvrtfinala. Jasno je ti i kada se baci pogled na kvote koje je MOZZART kladionica izbacila odmah posle žreba. Čukarički je blagi favorit zbog domaćeg terena pa se kec plaća, 2,55 dok je dvojka nešto jača sa 2,75. Upravo su Čukarički i Vojvodina iz drugog šešira mogli da budu nagazne mine za večite rivale, ali su kuglice odredile drugačiju sudbinu.

Na kraju se može reći i da je Vojvodina sjajno prošla jer je izvukla najlakšeg mogućeg rivala iz prvog šešira i povrh svega će biti domaćin. Po kvotama kaldionice MOZZART, Lale su veliki favorit u ovom duelu pa je kvota na keca 1,40, dok se dvojka vrednuje kao iznenađenje sa kvotom 7,50.

Utakmice četvrtfinala su na programu 3. juna, a potom će žrebom biti određeni i parovi polufinala. Podsetimo, celo takmičenje se igra po principu jedne dobijene utakmice i nema revanša.

Četvrtfinale Kup Srbije

(2,55) Čukarički (3,10) Radnički Niš (2,75)

(7,50) Radnik (4,80) Partizan (1,35)

(1,40) Vojvodina (4,30) Mladost Lučani (7,50)

(11,00) Inđija (6,25) Crvena zvezda (1,20)


tagovi

Kup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara