U Beranama privode građane: Vlast u Crnoj Gori nastavlja obračun sa neistomišljenicima (VIDEO)

M. S.

13. 05. 2020. u 11:50

Posle hapšenja episkopa Joanikija i sedmorice sveštenika u Nikšiću, ali i privođenja sveštenstva u Tivtu i Bijelom Polju, u Crnoj Gori je nastavljen obračun režima sa nesitomišljenicima

У Беранама приводе грађане: Власт у Црној Гори наставља обрачун са неистомишљеницима (ВИДЕО)

Blokada Andrijevice

Posle hapšenja episkopa budimljansko-nikšićkog Joanikija i sedmorice sveštenika u Nikšiću, ali i privođenja sveštenstva u Tivtu i Bijelom Polju, u Crnoj Gori je nastavljen obračun režima sa nesitomišljenicima.

U Beranam je od ''devet zora'' u toku akcija privođenja građana, pristalica SPC, koji su na dostojanstven način prethodne četiri večeri protestovali u auto litijama, ali i na gradskom korzou, protiv polcijsko-tužilačke akcije protiv sveštenstva Eparhije budimljansko-nikšićke.

U isto vreme dok su u toku privođenja građana Berana, u susednoj Andrijevici nekoliko građana je blokiralo saobraćaj na regionalnom putu ka Beranama, odnosno Plavu.

Policija koja je pristigla iz Berana, razbila je blokadu koju su građani uspostavili danas oko 11 sati u mestu Slatina na putu Andrijevica-Berane. Tom prilikom uhapšeno je nekoliko građana, koji su zahetavali oslobađanje episkopa Joanikija i sveštenstva iz pritvora u Nikšiću.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije