Dva miliona građana se prijavilo za 100 evra

Dva miliona građana Srbije prijavilo se za isplatu jednokratne novčane pomoći u iznosu od 100 evra preko portala Uprave za trezor, saopštilo je Ministarstvo finansija.
Dva miliona građana se prijavilo za 100 evra
Foto: Pixabay
Naime, na sajtu Uprave trezora OVDE u 6 časova jutros je proradio sajt za onlajn prijavljivanje građana za ovu pomoć.
 
 
Prilikom prijavi građani će davati broj lične karte i matični broj, kao i ime banke u kojoj već imaju račun, ili u kojoj žele da im se otvori namenski račun.
 
"U petak, 15. maja krenuće sa radom kol centar, a broj telefona će biti objavljen u medijima", naveo je ministar za RTS i rekao da u petak kreće i isplata 100 evra za penzionere i one koje primaju socijalnu pomoć.
 
Prijava traje do 5. juna, a isplate će ići sukcesivno, na svakih pet dana će se isplaćivati.
 
Mali je naveo da je u ovu svrhu izdvojeno oko 60 milijardi dinara u budžetu.
 
 
Kako je rekao, jedan razlog za ove mere je ekonomski, a drugi psihološki, kako bi pokazali da je država ekonomski jaka i kako bi ponudila dozu optimizma.

Komentari 230

  • marko

    16.06.2020 07:57
    cekic
    Prijavio sam se preko telefona,a nakon reklamacije sam dobijo poruku da moji podaci nisu ispravni.Potom sam pre par dana kontaktirao min.finansija-uparazu trezora i nakon par predloga rekli su mi da ce oni to da obave i da me obaveste kad zavrse sve potrebno.Jos me nisu zvali,pa mi sada ostaje samo da cekam.
  • velibor lekovic

    06.06.2020 16:01
    odbijen
    NAPUNIO SAM 18 GODINA (punoletstvo) U FEBRUARU 2020 godine,licnu kartu sam izvadio pre pet,sets meseci, ponoletni sam gradjanin R Srbije.podneo sam zahtev za 100 evra, i uvek mi se usled provere pojavljuje da podaci nisu tacni i da sam ODBIJEN.Pokusavao sam vise puta da ponovo posaljem zahtev , ali mi pokazuje da sam u sistemu za jednokratnu pomoc,ne znam sta se stvarno zbiva kad imam pravo kao punoletni gradjanin R. srbije.ne znam kome da se zalim.
  • Bojan

    01.06.2020 15:56
    Problem sa prijavom
    Kome izbaci da podaci nisu tacni a kad probate opet da se prijavite pise da je prijava podneta, idite u sup da vam provere licnu kartu jer je mom drugu u sistemu broj licne karte bio samo 0, a mojoj kevi su bili podaci od stare licne karte, novi nisu uneli u sistem! Svako dobro!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija