Pao sa 13 metara i rekao: Nije mi ništa! Oliver izgubio ravnotežu dok je bio na zgradi

O. MATAVULj

13. 05. 2020. u 07:48

Oliver Milišić (44) čudom preživeo "let" sa zgrade u izgradnji u naselju Kočićev vijenac u Banjaluci. Sigurne smrti ga je spasio krov susedne kuće, na koji se srušio. Ubrzo je stao na noge

Пао са 13 метара и рекао: Није ми ништа! Оливер изгубио равнотежу док је био на згради

NESREĆA Zgrada sa koje je Oliver pao

OLIVER Milišić (44), iz Banjaluke, čudom je preživeo pad sa zgrade u izgradnji, visoke oko 13,5 metara. Od sigurne smrti spasao ga je krov susedne kuće na koji se srušio, da bi se odbio i završio pod prozorom frizerskog salona.

Sve se odigralo u ponedeljak oko 16 časova u Ulici Skendera Kulenovića u banjalučkom naselju Kočićev vijenac. Milišić je kao radnik firme "Peđa", postavljao aluminijumski lim na zgradi koju gradi firma "Zis internacional". Po završetku posla, naslonio se na zidić na krovu, a onda izgubio ravnotežu i pao sa vrha zgrade. Ugruvan je po celom telu, ali bez lomova, dok na bradi ima četiri kopče i samoinicijativno je odbio hospitalizaciju, jer kaže da se oseća dobro. Za "Novosti" priča da ni sam ne zna kako je pao, a 11. maj će zapamtiti i slaviti celog života.

- Ni sam ne znam kako sam pao. U letu sam mahinalno zatvorio oči i zadnjicom udario u vrh krova. Mislim da sam napravio kolut i pao u čemprese pod prozor frizerskog salona. Stvarno je čudo da ništa nisam slomio - kaže Milišić.

Nada Milašinović, vlasnica frizerskog salona, kaže da se prestravila.

- Radila sam kada je nešto udarilo u krov. Udar je bio toliko jak da se čuo i u susednoj ulici. S krova je počeo da pada crep, a zajedno s njim pod prozor je pao čovek. Kada sam izašla, on je ležao, lice mu je bilo krvavo i samo su se oči videle i nekako me tužno gledale - priča Milašinovićeva.

U šoku nije smela da mu priđe, već je krenula da doziva pomoć. Radnik je, kaže, bio svestan, polili su ga vodom, a ubrzo je sam ustao.

Direktor "Zis internacionala" Simo Čekić kaže da je sreća u nesreći to što je Milišić preživeo pad, a pravo čudo što nije slomio nijednu kost.

- Nakon pada čak je ustao na noge. Kada su ga pitali: "Jesi li živ?", samo je odgovorio: "Nije mi ništa" - priča Čekić.


NA KUĆNOM LEČENjU

OLIVER Milišić je nakon pada prevezen u Univerzitetski klinički centar RS, ali je odbio hospitalizaciju i nalazi se na kućnom lečenju.

- Pacijent je zadobio povrede glave, grudnog koša i abdomena. Zbrinut je, ali je odbio hospitalizaciju - navode u UKC RS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije