');
Najnovije vesti
Blic Vesti

LITIJA U NIKŠIĆU Veljović: Prekršena zabrana okupljanja, svi će snositi odgovornost

Srpska pravoslavna crkva (SPC), povodom spornog Zakona o slobodi veroispovesti, organizovala je danas u Nikšiću litiju kojoj su prisustvovali brojni vernici, posle čega je direktor crnogorske policije Veselin Veljović upozorio da je tim skupom prekršena naredba o zabrani okupljanja i da će organizatori biti procesuirani.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Litije u Crnoj Gori Foto: RAS foto Vladimir Zivojinovic / RAS Srbija
Litije u Crnoj Gori

- Svi koji se nisu pridržavali dogovora i obećanja koje su dali policiji, snosiće odgovornost i posledice koje iz toga proizlaze - navodi se u Veljovićevoj izjavi objavljenoj na Tviter nalogu Uprave policije Crne Gore.

Okupljeni su, kada su se pojavili mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i episkop budimljansko nikšićki Joanikije, počeli da skandiraju "ne damo svetinje", prenosi portal CDM.

Oglasio se i Savet za građansku kontrolu rada policije, koji je saopštio da je litija u Nikšiću neprijavljeno javno okupljanje.

Pročitajte još

Na sajtu podgoričkih "Vijesti" je objavljeno da je oko 19.20 počelo razilaženje građana.

Službenici Centra bezbednosti Nikšić dostavljaju video i foto dokumentaciju nadležnom državnom tužilaštvu, kako bi procenilo da li postoje dela podložna gonjenju po službenoj dužnosti.