Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
KAD PORODIČNO VESELJE NE ZAVRŠI DOBRO Policija pozvana zbog pucnjave, mladić pretio da će bombom razneti i sebe i rodbinu

KAD PORODIČNO VESELJE NE ZAVRŠI DOBRO Policija pozvana zbog pucnjave, mladić pretio da će bombom razneti i sebe i rodbinu

Policija iz Srebrenice u ponedeljak je intervenisala u Gornjim Potočarima kod Srebrenice, nakon što je prijavljena pucnjava na porodičnom veselju.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Policija, Republika Srpska Foto: Goran Šurlan / RAS Srbija
Policija, Republika Srpska

Policajcima, koji su ubrzo stigli na mesto događaja, 24-godišnji D. O. je pretio da će se razneti bombom, kao i ostalu rodbinu. Sve se odigralo ispred kuće njegovog strica D. O. (43).

Policija je zatekla i Ž. G. (23), za koga je utvrđeno da je pucao iz papovke. On je odmah predao pušku, dok je D. O. nastavio pretiti. Nakon pregovora s policijom, mladić im je predao bombu i poegao u šumu. Policija ga je sustigla i uhapsila.Sumnjiči se za ugrožavanje bezbednosti i napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Naknadno je utvrđeno da su puška i bomba vlasništvo njegovog strica D. O. te se on sumnjiči za krivično delo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, a oružje i municija su oduzeti.

Ž. G., koji je pucao iz puške, tereti se izazivanje opšte opasnosti, prenosi Avaz.