Švedska: Nakon vrhunca sredinom aprila, smrtnost opada

Još 57 ljudi umrlo je od kovida 19 u Švedskoj, saopštile su danas zdravstvene vlasti te zemlje.

Izvor: B92

Utorak, 12.05.2020.

18:16

Švedska: Nakon vrhunca sredinom aprila, smrtnost opada
Foto: EPA/ Oliver Hoslet

Smrtnost u toj zemlji, koja je odlučila da ne sprovodi drastične mere, i dalje opada nakon vrhunca prošlog meseca

Prema najnovijim podacima, broj smrtnih slučajeva u Švedskoj iznosi 3.313. Do sada su 27.272 osobe imalo pozitivan test na koronavirus u toj zemlji, pri čemu su danas prijavljeno 602 nova slučaja, prenosi Gardijan.

Razlike u broju obolelih i umrlih širom zemlje ostaju velike, navela je u ponedeljak švedska statistička agencija, prema kojoj je sredina aprila identifikovana kao vrhunac smrtnosti.

"Najviši nivo (smrtnosti) na nacionalnom nivou je još uvek 15. nedelja (sredinom aprila) u kojoj je bilo 2.554 smrtna slučaja. To je najveći broj smrtnih slučajeva u jednoj nedelji prijavljen tokom 21. veka", navodi agencija, dodajući da od tada, na nedeljnom nivou, smrtnost opada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: