Srbija 1. juna otvara granice sa četiri države, negativan test uslov za ulazak

Državljani Srbije moći će da uđu u Srbiju i kreću se bez ograničenja uz negativan PCR test na korona virus, ne stariji od 72 sata, odlučila je Vlada na današnjoj sednici.
Srbija 1. juna otvara granice sa četiri države, negativan test uslov za ulazak
Foto: 021.rs
Ukoliko nemaju urađen test sa negativnim rezultatom, svi naši državljani, bez izuzetka, moraće da budu u kućnoj samoizolaciji u trajanju od 14 dana.
 
Vlada je na sednici usvojila protokol ulaska državljana Srbije i stranih državljana u Srbiju, u skladu sa epidemiološkom situacijom.
 
Što se tiče stranih državljana, oni mogu u Srbiju da uđu uz dva uslova - negativan PCR test na korona virus ne stariji od 72 sata i potvrdu koju izdaje komisija koju čine predstavnici Ministarstva zdravlja, Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva spoljnih poslova i Ministarstva unutrašnjih poslova.
 
Ova potvrda može se pribaviti u našoj ambasadi ili konzulatu u zemlji iz koje strani državljanin dolazi.
 
Krizni štab za zaštitu zdravlja preporučio je Vladi da od 1. juna u potpunosti otvori granice za državljane četiri susedne zemlje - Bosne i Hercegovine, Albanije, Crne Gore i Severne Makedonije.
 
Ovakva odluka je donesena jer nijedna od ovih zemalja nije bila žarište korona virusa, pišu Blic i Kurir. Dodaje se da je odluka donesena najpre zbog studenata iz Republike Srpske i Crne Gore, koji će cirkulisati između tri zemlje.
  • Davor

    01.06.2020 02:33
    Srem banat backs.rs
    Srem banat I backa srce Srbije .zauvek
  • Omar

    20.05.2020 00:14
    Strani drzavljanin u Srbiji
    Zasto ne mogu naci nigde o stranim drzavljanima koji su od pocetka pandemije virusa u Srbiji. Da li ce moci da rade test u Srbiji, da li isto i za njih vazi ista cena 6.000din i kakva je procedura? Ako neko zna, molim nek odgovori. Pozdrav! :)
  • Boban

    17.05.2020 14:01
    Strani studenti
    Granice treba da se otvore i studenti treba da idu studirati. Nije mi jasno u cemu je problem sa stranim studentima koji studiraju u Srbiji. Oni placaju svoje skolovanje, stanove, rezije i trose novac po srpskim gradovima. Zar to nije placanje od kojega se izdvaja odredjena svota putem poreza koji puni drzavnu kasu i placa skolstvo? Ako zelimo da budemo iskreni, vecina tih stranih studenata ostavi vise novca u Srbiji nego nasi domaci studenti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.