Inspekcija nije videla naftnu mrlju u Dunavu

Dan nakon što su građani i 021.rs prijavili inspekcijama pojavu naftne mrlje u Dunavu kod Novog Sada, pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine je saopštila da nisu videli ništa u reci.
Inspekcija nije videla naftnu mrlju u Dunavu
Foto: 021.rs

Ni više od 24 sata od kako je u reci kod Kamenjara primećena nekoliko stotina metara duga crna mrlja, koja je ličila na naftu ili ulje, nema objašnjenja ko je zagadio reku. Inspekcija za zaštitu životne sredine na sajtu je objavila saopštenje u kom navode da nisu ništa našli u reci.

"Inspekciji je 11. maja u 14:11 časova dostavljena prijava i, postupajući po navodima, inspektor je izašao na lokaciju u 15:20, zajedno sa pokrajinskim vodnim inspektorom. U momentu nadzora inspektor nije uočio naftnu mrlju ili neku drugu vrstu mrlje na Dunavu. Inspektor nije uočio uljna zagađenja, ni ispuštanje otpadnih voda od strane privrednih subjekata, na predmetnoj lokaciji. Dalje postupanje, u okviru svoje nadležnosti, vršiće nadležna pokrajinska vodna inspekcija", navodi se u saopštenju.

U ponedeljak je 021.rs od gradske inspekcije za životnu sredinu dobio informaciju da oni nisu nadležni za ovaj problem, dok je vodna inspekcija navela da će reagovati po prijavi, ali do sada nisu saopštili šta su utvrdili.

Pokrajinski premijer Igor Mirović ranije danas je izjavio da nije upoznat sa nalazima inspekcija i sa tim šta je preduzeto, kao i da tek treba da razgovara sa njima.

Građani su u ponedeljak za 021.rs posvedočili da je crna mrlja u Dunavu, koja je ličila na naftu ili mašinsko ulje, pokrivala više stotina kvadrata, o čemu više pročitajte OVDEVojvođanski front zatražio je hitnu istragu i o tome više OVDE.

  • bora

    13.05.2020 06:43
    saopstenja
    Zakonom treba regulisati da inspektori moraju u medijima a objave kakvi
    su rezultati analiza,ko je zagadjivac,usled cega je doslo do pomora riba
    ako je doslo uopste.Da bi zastitili zagadjivaca uvek saopstavaju da je do
    uginuca doslo zbog nedostatka kiseonika a ne saopstavaju, prikrivaju zbog
    cega je doslo do nedostatka kiseonika.Do nedostaka kiseonika dolazi zbog
    zagadjenja.
  • Paja

    13.05.2020 02:48
    Tek kada inspektori i njihovi nadredjeni budu pominjani u medijima imenom i prezimenom uz pretnju krivicnim gonjenjem zbog necinjenja-neprijavljivanja,stvari se nece pomerati sa mesta. Ovako,svi korumpovani ili neradnici,skrivaju se iza institucija. Vazi i za sve ostale javne i drzavne sluzbe. Ime i Prezime,pa kada se poklopi da se doticni pominju u prljavim aferama vise puta ili previse cesto,posledice ce biti gubitak sanse da rade javne poslove,uz dalju inerciju koja ce ispitati i skrivene imetke i parazitski odnos spram drzave i drustva.
  • dragica

    12.05.2020 20:59
    samo bezati odavde
    a novac u koverti je se vidi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti