Hrvatska: Posle mesec dana saznao da mu je tetka živa, umesto nje sahranili drugu ženu 1Foto: Pixabay/Marijana1

Zagrebački advokat Tomislav Zorić gotovo mesec dana je verovao da je polovinom aprila u Grudama sahranio svoju tetku, dok ga u ponedeljak uveče nije nazvao hrvatski ministar zdravstva Vili Beroš koji mu je rekao da je, zbog neobjašnjive zamene identiteta u splitskoj bolnici, sahranjena druga žena, a da je njegova tetka živa.

„Ja sam tek sada izašao iz stanja šoka. To mi je javio ministar Beroš, bio je jako razočaran i besan, izrazio je duboko izvinjenje. Nisam ga znao od ranije, nazvao me sinoć oko osam sati. Kad sam rekao da se događaju te stvari, da mi je jasno kakva je tu bila situacija i koliko je pacijenata starih i dementnih dolazilo u KBC Split, on je rekao da tu nema opravdanja”, ispričao je Zorić.

Doista, dodao je, s obzirom da sam advokat, jasno mi je šta je odgovornost i odgovorna mora biti isključivo osoba koja ih je zamenila na prijemu, takve stvari su neverovatne, preneo je Index.hr.

Greška je tim neverovatnija što je prezime njegove tetke specifično, nemačko, a prezime druge žene, s kojom je zamenjena, relativno uobičajeno. Tetka se zove Iva, pokojnica Mara.

„Preduzeli smo sve da se telo otpremi, vrlo je komplikovano kad je reč o drugoj državi. Sve je obavljeno“, rekao je Zorić navodeći da je tetka bila smeštena na pulmološkom odelenju splitskog KBC.

Neće, kako kaže, tražiti nikakvu satisfakciju od države.

Njegova tetka živela je u Zagrebu i bila je vitalna do pre dve godine, kada ju je udario auto.

Kada je iz bolnice poslata u Dom u Seget Vranjici, osoblje je odmah shvatilo da to nije njihova korisnica. Ona je sahranjena u Grudama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari