Martinović prekinuo štrajk glađu

Poslanik Srpske napredne stranke Aleksandar Martinović prekinuo je štrajk glađu pošto je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu reagovalo povodom događaja od 8. maja ispred Skupštine.
Martinović prekinuo štrajk glađu
Foto: Screenshot
Martinović je ispred Skupštine novinarima pročitao saopštenje tužilaštva u kojem se kaže da je protiv četiri osobe preduzelo dokazne radnje radi utvrđivanja nasilničkog ponašanja na javnom skupu, te da će istragu sprovesti u najkraćem periodu.
 
"Kao neko ko je tri dana štrajkovao glađu nisam previše zadovoljan ovim saopštenjem, mislim da je moralo biti oštrije i trebalo je jasnije definisati šta se desilo 8. maja, ali i ovo je prvi korak u onome što smo imali nameru da uradimo, a to je apel da tužilaštvo reaguje u skladu sa zakonom na prebijanje poslanika Marjana Rističevića", rekao je Martinović.
 
Dodao je da će prekinuti štrajk glađu jer "želi da doprinese smirivanju svih tenzija pogotovo vezanih za rad Skupštine".
 
Martinović je rekao da u Srbiji postoji podela na zakonodavnu, izvršnu i sudsku vlast i da svaki organ mora da radi svoj posao u skladu sa Ustavom, te da svoj štrajk ne smatra pritiskom na pravosuđe.
 
Kada je reč o skupu koji je sinoć organizovan ispred skupštine, Martinović je prvo rekao "preduzeli smo sve mere zaštite", ali se brzo ispravio i rekao da su "sami građani preduzeli mere, nosili maske i rukavice i bili maksimalno zaštićeni", a ostao je i pri tvrdnji da je skup bio spontan.
  • 9

    13.05.2020 12:35
    Mama ( šefe )
    Mama : Oce kaka nece kaka?
    Dete : Mama ocu bonu
    Mama : O"š bananu?
    Dete : Daj sendvic i dnevnicu bananu dobijem uvece
    od tate ako danas ne uradim zadatak
  • tomba

    12.05.2020 17:17
    Nije kao juce samo pasulj na jelovniku pa moze da se vrati na staro?
  • mrva

    12.05.2020 16:48
    zapoceo nakon dorucka a prekinuo kad je doslo vreme rucka. najbeskicmeniji lik medju politickim beskicmenjacima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.