Peti dan bez novoobolelih u Mačvanskom okrugu

Epidemiološka situacija u Mačvanskom okrugu je stabila. Korona virsuom zaraženo 130 osoba, 63 pacijenta su izlečena, a od kovida 19 umrlo je šestoro ljudi.

Pet dana u Mačvanskom okrugu nema novoobolelih od korona virusa. Šabački Zavod za javno zdravlje je do sada na kovid 19 testirao oko tri hiljade osoba.

Dr Dragana Radojčić, načelnik centra za kontrolu i prevenciju bolesti ZZJZ Šabac:" Imali smo veliku sreću što je naš Vetrinarski institut preuzeo da radi testove. U startu smo imali samo pedeset dva testa."

"Nismo imali eksponcijalni, eksplozivni rast, dosta su tome doprinele mere samoizolacije i karantinske mere koje su sprovođene, prema svima onima koji su i rizične kategorije, i prema svima onima koji su dolazili i bili potencijalni nosioci virusa," ocenjuje dr Branko Vujković, v.d. direktor ZZJZ Šabac.

Oprez i preventivne mere i dalje su neophodni. Od juče, šabačkim ulicama ponovo sabraćaju priogradski autobusi.

Red vožnje je kao u dane školskog raspusta, broj polazaka je redukovan.
" Što se tiče putnika, svakako je situacija u odnosu na prošlu nedelju mnogo, mnogo bolja i sa brojem polazaka i sa brojem putnika,"
izjavio je Zoran Šarčević, šef autobuske stanice Šabac.

Ponovo se i u šabačkim vrtićima čuje dečija graja. Otvoreno je svih sedamnaest objekata Predškolske ustanove ''Naše dete''.Direktorka Sandra Mićić kaže da je juče, prvog dana, došlo više o polovine dece.Očekuje da će taj broj narednih dana da se povećavati jer neki roitelji još čekaju potvrde.

Redovi su ispred gotovo svih ustanova u gradu. Najveća gužva je kod Policijske uprave, gde građani uglavnom čekaju zbog izdavanja novih ličnih dokumenata.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво