KORONA MELJE FUDBAL U SRBIJI: Još dva slučaja zaraze igrača u Novom Pazaru! Ukupno trojica leže u bolnici! (FOTO)
Foto: Printskrin/Facebook

alarm

KORONA MELJE FUDBAL U SRBIJI: Još dva slučaja zaraze igrača u Novom Pazaru! Ukupno trojica leže u bolnici! (FOTO)

Fudbal -

Fudbalski klub Novi Pazar desetkovan pred nastavak Prve lige Srbije

Prošle nedelje javnost u Srbiji obaveštena je da imamo prvog fudbalera obolelog od korone. Ovaj igrač Novog Pazara je podvrgnut izolaciji i lečenju, a danas nam dolazi još loših vesti iz Raške. Još dvojica fudbalera Novog Pazara su pozitivni na virus Covid-19, pokazala su testiranja.

Imena sve trojice fudbalera drže se u tajnosti, a svi ostali igrači Novog Pazara i članovi stručnog štaba su u samoizolaciji. Nema treninga i pitanje je da li će Novopazarci uopšte nastaviti takmičenje u Prvoj ligi Srbije.

foto: Tanjug/Irfan Ličina

- Istina je, posle jednog pozitivnog, koji je istog trenutka izolovan u COVID bolnicu u Novom Pazaru, na osnovu testova kod igrača koji su bili u minimalnom kontaktu sa njim pozitivna su još dva igrača. Klub je još ranije reagovao, igrači su razmešteni po sobama, bez kontakta jedni sa drugima, čekamo rezultate drugog testiranja - rekao je generalni sekretar Novog Pazara Fikret Međedović u izjavi za Hotsport.

Valja dodati, da je FSS odranije odlučio će u slučaju da jedan fudbaler bude pozitivan na koronavirus u Superligi, stati čitavo takmičenje. Nije poznato da li ova odredba važi i za Prvu ligu.

foto: Shutterstock

- Pokušaćemo da planove i program rada sprovedemo u delo onoliko koliko smo u mogućnosti. Trenira jedna grupa od 12 igrača koji nisu imali kontakte sa zaraženima. To su uglavnom igrači iz Novog Pazara. Fudbaleri su ponovo podvrgnuti testiranju, daj Bože da više ne bude pozitivnih. Program moramo da sprovodimo, jer će se prvenstvo po svemu sudeći nastaviti. Ja ne znam, ukoliko su tri naša igrača u bolnici i na ponovnim testovima, oni neće trenirati najmanje 14 dana, klub već ima dva igrača koji ne mogu da pređu granicu, tako da ostajemo bez sedam ili osam igrača - istakao je Međedović.

Kurir sport/A. R.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track