Prve na borbenoj liniji: "Nadam se da će posle ove situacije biti više ulaganja u zdravstvo" VIDEO

Danas je njihov dan, a kako je odlučila Svetska zdravstvena organizacija, ovo je i njihova godina. One su okosnica svakog zdravstvenog sistema i to ne sme da se zaboravi. Medicinske sestre na prvoj su borbenoj liniji u ratu protiv koronavirusa. Aplaudira im cela planeta.

Zdravlje

Izvor: B92

Utorak, 12.05.2020.

11:40

Prve na borbenoj liniji:
Foto: Printskrin TV Prva

Marina Milovanović, glavna sestra intenzivne nege Klinike za pulmologiju Kliničkog centra Srbije, prošle godine je bila proglašena za najbolju u svom poslu. Tada je govorila da je broj medicinskog osoblja u Srbiji mali.

"Zato što je veliki broj medicinskih sestara otišao u inostranstvo. Nažalost, naš zdravstveni sistem nije prepoznao tog momenta da treba da se primi izvestan broj sestrara koje će da se obuče i budu spremne za ovu priču koja nas je sada zadesila. Ovu priču smo dočekali sa smanjenim brojem sestara ali ono što je zaista važno je da smo bili jedinstveni. Došlo je do velike reorganizacije zdravstvenog sistema tako da smo u jednom momentu, kada je bio najveći pritisak na moju kliniku, tog momenta rukovodeći kadar je prepoznao tu problematiku", rekla je ona gostujuću u "Jutru" na TV Prvoj.

Nada se da će posle ove situacije država sve više da ulaže u srpski zdravstveni sistem.

"Za svakog pacijenta je urađeno maksimum što je moglo da se uradi. Počev od nege, terapije, opservacije", dodala je Milovanovićeva.

Pogledajte više u video-materijalu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: