12. maj  2020. 10.32  | Izvor: Tanjug

Jugoremedija na prekretnici o nastavku rada

ZRENJANIN -

Posle tri godine i 12 neuspešnih prodaja zrenjaninske Jugoremedije, stečajni sudija zatražio je od poverilaca da predujme ukupno oko šest miliona dinara kako bi ova firma u stečaju nastavila da funkcioniše i traži novog vlasnika, rekao je danas za Tanjug stečajni upravnik Radovan Savić.

"Ostali smo bez sredstava za vođenje stečaja i firme u stečaju, a nije reč samo o oglašavanju prodaja, nego i o računima za električnu energiju i drugim troškovima oko očuvanja imovine", rekao je Savić.

jugoremedija1 jpg

Razlučni poverioci bi trebalo da se o zahtevu suda izjasne do kraja nedelje a ako prihvate da predujme troškove, biće organizovana nova prodaja zrenjaninske farmaceutske fabrike u stečaju.

Savić kaže da će ako razlučni poverioci ne prihvate troškove stečaja, sud moći da donese rešenje o podeli imovine Jugoremedije poveriocima srazmerno njihovim potraživanjima.

"To je model kako se završava stečaj kada imovina ne može da se proda", rekao je Savić.

Srodne vesti

Broj komentara: 1

Adam  12. 05. 2020. | 13:15
Mislim da je ovo idealna prilika da drzava adekvatno razduzi poverioce, i da tako Jugoremedija dobije sansu za novi pocetak jedne domace fabrike lekova. Sada, dok opasnost od Covida 19 otkriva preku potrebu svake, pa i nase drzave, za posedovanjem domacih proizvodjaca medikamenata, ovo je jedinstvena prilika da obnovimo sopstvenu proizvodnju lekova, posle dvodecenijske rasprodaje gotovo svih farmaceutskih resursa nase zemlje.