Da li je ovo najglasnija tastatura na svetu? VIDEO

Nije tajna da mehaničke tastature mnogi vole i mrze. Oni koji ih mrze, uglavnom je zbog zvuka, posebno ako radite u kancelarijskom okruženju, neprestano kucanje moglo bi da dovede neke do ludila. Međutim, čini se da je jutjuber Jatin Patel možda preterao i stvorio tastaturu koja bi mogla da bude najglasnija i potencijalno najiritantnija tastatura na svetu.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 12.05.2020.

09:50

Da li je ovo najglasnija tastatura na svetu? VIDEO
Foto: Getty Images, Justin Sullivan / Staff

Tastatura koju Patel koristi je SteelSeries tastatura, koja nije naročito glasna, ali Patel je odlučio da želi da oponaša osećaj kucanja na pisaćoj mašini (što može biti glasno), pa je pripremio ovaj mali uradi sam projekat. Učinio je nekoliko solenoida montiranih na dugačku drvenu dasku. Zatim je napisao prilagođenu skriptu tako da kad god je nešto otkucao na tastaturi, ona šalje signal Arduino ploči povezanoj preko USB-a koja potom aktivira solenoide. To znači da bi svakim pritiskom na tipku, klip solenoida bi radio, stvarajući izuzetno glasan zvuk.

Drvena ploča je takođe povezana sa sistemom koji se pomeraju u malim koracima svaki put kada se pritisne neki taster, na kraju oponašajući ne samo zvuk, već i rad pisaćeg mašine. Bezbedno je reći da ako bi se radilo o postavci koja se koristi u kancelariji, Patelovi saradnici bi bez sumnje izgubili razum, ali nekim ljubiteljima mehaničkih tastatura, verovatno prija ušima, zaključuje PC Press.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: