@ Star sport
@ Star sport

Završena divna vaterpolo priča: Osam titula za devet sezona – vreme je za Barselonetu

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.05.20. | 09:36

Filip Filipović otišao iz Pro Reka, Dušan Mandić ostao u Đenovi

Era za pamćenje je završena. Filip Filipović je napustio Pro Reko. Prosavljeni srpski vaterpolista razišao se sa najuspešnijim italijanskim klubom posle bezmalo decenijske ljubavi, prekinute samo u periodu 2012-2014, kad je nosio kapicu kragujevačkog Radničkog. Pošto je sezona u Italiji proglašena nevažećom, usled pandemije virusa korona, automatski je prestala da postoji obaveza kapitena naše reprezentacije prema klubu iz Đenove.

Suštinski, ništa dramatično se nije desilo, mediji na Čizmi podsećaju da su se Filip, gazda Gabrijele Volpi i predsednik Mauricio Felugo pre dve godine dogovorili da leta 2020. okončaju plodonosu saradnju. Ruka ruci i svako na svoju stranu. Uz bujicu najfinijih emocija.

Izabrane vesti

Ovo je kraj prelepe priče. Počastvovan sam što sam dugo bio član Pro Reka. Ovaj klub mi je dao sve, u njemu sam se formirao kao čovek i kao igrač. Posebnu zahvalnost dugujem saigračima, učinili su me ponosnim i bez njih nijedna individualna nagrada ne bi bila moguća. Hvala i svim trenerima, počev od Pina Porcija do Ratka Rudića, kao i stručnom štabu. Šteta što smo na ovaj način morali da završimo sezonu, prvi put bez finalne bitke. Vreme je da otvorim novo poglavlje u životu, tako je to kod nas profesionalaca. Uvek sam pionosno nosio kapicu Pro Rerka i zauvek ćete biti u mom srcu. Moja kuća“, oprostio je Filip Filipović koji je za devet sezona osvojio osam titula, sedam kupiova, tri Lige šampiona, dva Superkupa Evrope i jednu Jadransku ligu, a LEN ga je četiri puta proglasio za najboljeg vaterpolistu Evrope.

Za razliku od Filipa, koji se pominje kao potencijalno pojačanje Barselonete, drugi srpski reprezentativac Dušan Mandić juče je produžio ugovor sa Pro Rekom za još godinu dana. I on je stigao u Đenovu iz Partizana, a sa italijanskim klubom osvojio je tri duple krune, međutim, još čeka da na novoj adresi ponovi uspeh kao dok je bio član crno-belih, da postane prvak Evrope.

Možda će naredne sezone, sa novim trenerom Gabrijelom Hernandezom (zamenio penzionisanog Ratka Rudića) konačno i to dočekati.

(FOTO: Star sport)


tagovi

Pro RekoFilip Filipović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara