LJUBIŠINU CELU PORODICU UBILA KORONA: Bog mi je uzeo i sestru, nemam nigde nikog! Pare za njenu svadbu odoše na sahranu
Foto: Privatna Arhiva

Tragično

LJUBIŠINU CELU PORODICU UBILA KORONA: Bog mi je uzeo i sestru, nemam nigde nikog! Pare za njenu svadbu odoše na sahranu

Društvo -

Otac Dragiša (70) preminuo je 18. aprila, posle pet dana majka Radmila (72), a 8. maja bitku s virusom izgubila i sestra Ljiljana (47)

„Za samo mesec dana mi je umrla cela porodica. Nakon oca i majke, ode i sestra. Sada sam sam na svetu. Ostao sam siroče.“ Ovo je za Kurir kroz suze, jedva izgovarajući reči, ispričao Ljubiša Rakić (43) iz Paraćina, kome je otac Dragiša (70) 18. aprila umro od korone. Samo dan posle njegove sahrane, 23. aprila, umrla je i majka Radmila (72), da bi 8. maja u KBC „Zemun“ bitku sa ovim virusom izgubila i Ljubišina rođena sestra Ljiljana (47)!

- Molio sam boga da sestra preživi. Verovao sam u to. Bilo joj je bolje. Samo dan pre nego što je umrla skinuta je s respiratora. Medicinska sestra mi je rekla da se dobro oseća i da posle dužeg vremena priča. Bio sam ubeđen da je najgore prošlo i da će za dve, tri nedelje izaći iz bolnice - ispričao je Ljubiša potreseno, još ne verujući u realnost tragedije koja ga je zadesila.

Ljiljana je istog dana kad joj se stanje pogoršalo vraćena na respirator, ali joj nije bilo spasa.

- Bolnica mi je 8. maja poslala telegram da je umrla, ali ga nisam primio jer nisam bio kod kuće. Dan kasnije čuo sam se s medicinskom sestrom, koja mi je rekla da mi je sestra kritično i da hitno dođem. Tek kad sam stigao u bolnicu saznao sam da je zapravo umrla, to nisu želeli da mi kažu preko telefona - kazao je Ljubiša.

On je ubeđen da se njegov otac Dragiša (70) koronom zarazio u Opštoj bolnici u Ćupriji, gde je tri puta nedeljno odlazio na dijalizu, a u kojoj je, kako se naknadno ispostavilo, zaražen i veliki broj lekara i medicinskog osoblja. Nekoliko dana nakon što je prebačen u KBC „Dragiša Mišović“ u Beogradu, temperaturu su dobile i majka i sestra.

- Sestra je iskašljavala neku žućkastu penu. Prvi put sam to u životu video. Hitno je primljena u bolnicu u Paraćin, a onda i prevezena u KBC „Zemun“. Imala je, kao i majka, upalu oba plućna krila. Majka danima nije htela da ide kod lekara jer se brinula za sestru i oca. Međutim, stanje joj se pogoršalo i ona je nakon nekoliko dana prebačena u istu bolnicu gde i sestra - kaže Ljubiša.

Ljiljana, koja je inače imala dijabetes, stavljena je na kiseonik, a onda i na respirator. Nije saznala za smrt roditelja. Ljubiša je 28 dana bio u izolaciji i testiran je negativno na koronu.

- Sestra je trebalo da se uda ove godine, a nesuđeni zet je tim novcem sada platio sahranu. Meni je ona bila nešto najvrednije u životu. Ne znam zašto bog ne uzme i mene ... I ne znam šta ću dalje... Kako se živi normalan život nakon ovog - rekao je Ljubiša.

Na pogrebu najuža porodica

SAHRANJENA PORED RODITELJA

Ljiljana Rakić sahranjena je juče u Paraćinu, a Ljubiša je iz preventivnih razloga zamolio da samo najuža rodbina dođe na poslednji ispraćaj. - Očevu smrt sam predosetio. Te noći kad je umro kandilo se gasilo tri puta. Za Ljilju sam mislio da će se oporaviti, tako da se sada osećam pogubljeno i kao da mi je neko zabio nož u leđa. Jedino me teši što sam uspeo da Ljilji nađem grobno mesto pored roditelja, bar su zajedno... - kaže Ljubiša Rakić.

Kurir.rs/ Ružica Kantar Foto: Privatna Arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track