Foto: ©Shutterstock
Foto: ©Shutterstock

Fudbal se vraća, kreću prijateljske utakmice

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.05.20. | 08:26

Po jedan meč za početak u Izraelu i Češkoj

Uželeli smo se fudbala, to više nije tajna. Samo četiri dana dele nas od nastavka Bundeslige i Cvajte u Nemačkoj i sa velikim nestrpljenjem čekamo prve „jače“ utakmice nakon puna dva meseca pauze. A najvažnija sporedna stvar na svetu polako pronalazi svoj put natrag i u ostalim zemljama, gde će klubovi pokušati kroz prijateljske utakmice da se pripreme za ono što im predstoji u narednih mesec – dva.

U Izraelu nas najbolje utakmice očekuju već kroz 18 dana, pošto je za 30. maj, baš kao u Srbiji, zakazan nastavak tekuće sezone. Tamo je prvi deo šampionata već odigran, timovi su podeljeni u plej-of i plej-aut grupi i kroz preostalih deset rundi boriće se za titulu, odnosno da izbegnu ispadanje u niži rang. Trenutno najveći favorit za titulu je Makabi iz Tel Aviva, koji sedi na prvom mestu sa 64 poena, a jedini sastav koji može da ga ugrozi je Makabi Haifa sa šest poena manje.

Izabrane vesti

Bilo kako bilo, danas nas očekuje okršaj između Bnei Jehude i Hapoela iz Tel Aviva u prilično ranom terminu (10.00). Domaćin će se po nastavku nadmetanja takmičiti u plej-aut grupi, ali neće biti ugrožen, jer ima veliku bodovnu zalihu, dok će Hapoel iz Tel Aviva pokušati da se domogne mesta u Ligi Evrope, mada ono trenutno beži šest poena ispred.

Dva tima su se ove sezone sastajala dva puta, a kao bolji iz tih okršaja izašao je Hapoel. I dok je u Tel Avivu bilo nerešeno (1:1), u januaru je u Jehudi pobedu odneo tim iz Tel Aviva (1:2). I generalno, ovaj klub ima znatno više uspeha u međusobnim duelima, pošto je Bnei Jehuda slavio na samo jednom od minulih 12 duela. Od toga, Hapoel je trijumfovao na čak devet mečeva.

Česi će na teren još jednu nedelju ranije u odnosu na Izraelce, što znači da nas utakmice iz tamošnjeg prvog ranga očekuju već za 11 dana, jer je 23. maja zakazan povratak fudbala u Češkoj. Tamo je do kraja ligaškog dela ostalo da se odigra još šest utakmica, a trenutno prvo mesto na tabeli zauzima Slavija iz Praga sa osam bodova više u odnosu na prvog pratioca, ekipu Plzenja. Daleko iza su Jablonec i Ostrava, koji će se boriti za odlazak u Ligu Evrope.

Češka druga liga je u daleko nezgodnijoj situaciji, pošto je odigrano samo 17 od mogućih 30 kola pre pauze. A situacija je takva da samo sedam bodova razdvaja prvih pet timova na tabeli i svi oni bi na kraju mogli da se nađu ili u prvom rangu ili u baražu za popunu mesta.

Današnji rivali u Češkoj biće timovi sa potpuno različitih krajeva tabele u prvom i drugom rangu. Vitkovice, koje se bore za opstanak u drugoj ligi, ugostiće na svom terenu ekipu Ostrave, koja se bori za odlazak u Evropu (11.00). I ovaj meč će se igrati bez svedoka, kao i onaj u Izraelu.

Dva kluba su prilično često igrala prijateljske okršaje. Zapravo, čak četiri puta samo u tekućoj deceniji, a svaki put je pobedu odnosio dosta poznatiji klub iz Ostrave. Vitkovice iz devet susreta sa ovim rivalom nemaju nijedan trijumf. Golova bi moglo da bude, mada sve treba uzeti sa oprezom, jer je fizička sprema fudbalera ove ekipe trenutno pod velikim znakom pitanja.

PRIJATELJSKE UTAKMICE

Utorak

10.00: (2,70) Bnei Jehuda (3,70) Hapoel Tel Aviv (2,20)

11.00: (8,50) Vitkovice (6,25) Ostrava (1,23)


tagovi

Prijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara