Okanović: Tokom vanrednog stanja vozilo se prebrzo, kroz crveno i suprotnim smerom

Više od 2.000 saobraćajnih nezgoda zabeleženo je tokom vanrednog stanja, dok je u nesrećama u istom periodu poginula 31 osoba, pokazuju podaci Uprave saobraćajne policije.
Okanović: Tokom vanrednog stanja vozilo se prebrzo, kroz crveno i suprotnim smerom
Foto: 021.rs
Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja rekao je za RTS da je sedam osoba poginulo tokom zabrane kretanja, a pet osoba uopšte nije imalo dozvolu za kretanje.
 
"Ako poredimo to sa istim periodom prošle godine, upola je smanjen broj saobraćajnih nesreća i poginulih", naveo je Okanović.
 
Dodao je da se pretpostavlja da je srazmerno broju vozila mnogo više nastradalih i saobraćajnih nezgoda i da će to biti predmet detaljne analize.
 
"Svakako da je na to uticalo i što su mnogi učesnici u saobraćaju shvatili da su sami u saobraćaju, da mogu da se ponašaju kako god hoće. Takođe su mnogi tokom zabrane kretanja nekako shvatali da kada nema svedoka mogu da se ponašaju slobodno kako im je volja", kazao je Okanović i dodao da se tokom zabrane kretanja vozilo jako brzo, a da su vozači prolazili i kroz crveno svetlo i da su vozili suprotnim smerom.
 
Okanović je podsetio vozače da zakoni fizike važe u svako doba, na svakom mestu.
 
"Ti zakoni kažu da ako pri brzini od 50 kilometara na čas udarite u neki nepokretni predmet, a niste vezani sigurnosnim pojasom, trpećete silu kao da ste pali sa četvrtog sprata. Kada je saobraćaj u pitanju, imuniteta nema, vakcina nema, ali zato imate pojas, imate kacigu, imate pravila", istakao je Okanović.
 
Okanović je naveo da bi trebalo da izvučemo pouke iz vanrednog stanja i da držimo odstojanje između vozila, baš kao što zbog potencijalne zaraze održavamo odstojanje od drugih ljudi.
  • goxy

    12.05.2020 11:01
    I ... da li ste nekog kaznili ?
  • Okle majstore ?

    12.05.2020 10:48
    A jesi li se ti pricestio ?
    Kako su najavio na tweeteru
    I sta ce tebi dozvola za kretanje ?
    Posle cemo mi o suprotnom smeru i radarima
  • 9

    12.05.2020 08:31
    Stručnjače
    Treba li ti analiza koja muda su dozvole za kretanje imala?

    Običan narod se pravila i do sada pridržavao i za
    najmanju grešku je debelo kažnjen uz svesrdno iživljavanje policije.

    Gorepomenuti propise i dalje krše bez sankcija sa
    saobraćajnom se najčešće rukuju ,a i "srijedit će to babo " ili stranka
    ako slučajno i ima neki pošten policajac.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.