Bivši predsednik Francuske pod istragom zbog seksualnog napada

Parisko tužilaštvo saopštilo je da je otvorilo istragu protiv bivšeg predsednika Francuske Valerija Žiskara Destena po optužbi za seksualni napad.
Tužilaštvo je navelo da istražuje tvrdnje nemačke novinarke da ju je Desten (94) seksualno napao tokom intervjua 2018. godine.
 
Francuski list Mond i nemački Zidojče cajtung preneli su izjavu novinarke da ju je Desten tri puta uhvatio za zadnjicu i da je probala da odgurne njegovu ruku.
 
Nemačka televizija WDR, za koju je novinarka radila intervju s Destenom, objavila je prethodno da istražuje optužbe za nedozvoljeno ponašanje.
 
Destenov advokat je prošle nedelje rekao da se bivši francuski predsednik ne seća navodnog incidenta.
 
Mediji navode da je novinarka u martu podnela tužbu protiv Destena.
 
Desten je bio predsednik Francuske od 1974. do 1981. godine.
  • aleks

    12.05.2020 08:25
    imao je 90
    Tokom intervjua se obicno sedi, pa je pomenuti zahvat tesko izvesti...On je imao 90 godina...Ona se sad toga setila (nekima je dug put od dupeta do glave)...deluje prilicno neubedljivo!
  • Joca

    12.05.2020 07:23
    Istraga
    Kada bi se ovakve istrage u Srbiji pokrenule izbio bi gradjanski rat.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.