');
Najnovije vesti
Blic Slobodno vreme

Deka Živan ima 103 godine i 35 POTOMAKA, pet puta je gledao smrti u oči, bio izvođen na streljanje, a danas je REKORDER

Doživeti stotu možda je san za mnoge, ali nekima to i pođe za rukom, a da ih pritom zdravlje odlično služi. A kada se prekorači i taj broj, onda je svaki novi rođendan praznik uz potomke i prijatelje.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Deda Živan Foto: rts.rs / screenshot
Deda Živan

Priroda Mirosaljaca sigurno ima uticaja na dugovečnost Živana Popovića. A on kaže, od kad zna, dan započinje kafom i čašicom rakije. I tako i u 103. godini i kaže da zapravo živi šesti život, piše RTS.

Živan Popović
Foto: rts.rs / screenshot
Živan Popović

„Pet puta sam gledao smrti u oči. Izvođen sam i na streljanje i na motkanje. I sve sam pretrpio i ratno stanje i u borbama sam bio, ali sam volio dobre ljude i sa njima sam nekako se družio i ti su mi dobri ljudi produžavali život“, priča deka Živan.

Odgajio je sedmoro dece, a unucima nije lako da saberu koliko se razgranalo stablo Popovića.

Posle kraćeg većanja, praunuk Nemanja Popović kaže: „Deda Živan ima praunuka 19, a unuka jedanaest“.

„Veruje u Boga pod broj jedan, bavi se lovom, vodi uredan život, miran, nije se psihički potresao mnogo“, otkriva Živanov unuk Radonja Tajsić.

Pročitajte još

I pored toga što je premašio vek i dalje je lovac, najstariji u Srbiji.

„Pošto imamo mi predstavnika u našoj evropskoj asocijaciji, koliko mi do sad znamo da nema stariji lovac u Evropi od Živana“, navodi bivši predsednik lovačkog udruženja iz Arilja Mile Jevgenijević.

Bez lovačkih veselih dogodovština, ni rođendansko slavlje ne bi bilo potpuno.

Deda Živanu su u šali rekli da je njegov poslednji školski drug opravdano izostao sa ove proslave, ali su zato lovci uvek tu da budu uz njega, piše RTS.