TREĆE VEČE zaredom Beranci BRANILI SVETINJE I SVEŠTENIKE, pa PRIVOĐENI posle protesta! (VIDEO)

Novosti Online/M. S.

11. 05. 2020. u 21:49

Novi protest građana Berana, treće veče zaredom, usledila hapšenja

ТРЕЋЕ ВЕЧЕ заредом Беранци БРАНИЛИ СВЕТИЊЕ И СВЕШТЕНИКЕ, па ПРИВОЂЕНИ после протеста! (ВИДЕО)

Foto: Screenshoot

BERANCI su ovoga puta u koloni od nekliko desetina autmobila prošli ulicama skandirajući: „Ne damo svetinje!“.

Istovremeno iz kolone automobila čuli su se i uzvici podrške sveštenicima, čije je privođenje u zgradu policije posle molitvenog hoda Beranama i kađenja ulicama i kropljenja vodicom, ''izazvalo'' rekaciju Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama, koje je ''formiralo predmet'' i naredilo policiji sprovođenje predistražnih radnji.

Protest u Beranama trajao je oko sat vremena, a jake policijske snage pristigle su u centar grada.

Incidenata do 21 sat nije bilo.

U Beranama je posle protestne vožnje automobilima ulicama grada, na gradskom šetalištu došlo do okupljanja građana koji su skandirali u odbranu svetinja i sveštenstva manastira Đurđevi stupovi u Beranama, koji su izloženi policijsko-tužilačkom progonu. Tokom protestne šetnje građana gradskim šetalištem, umalo je došlo do težeg incidenta, kada je policija prepadom uvukla nekoliko mladića iz kolone u policijska kola. Masa se zaletela prema policajcima koji su povukli, pa je tako izbegnut daleko teži incident. Sirene su i psole toga odjekivale ulicama Berana, čak i posle 22 sata.


PROTESTNO OKUPLjANjE I U ANDRIJEVICI

I u srcu Vasojevića-Andrijevici u ponedeljak veče građani su izašli na protest. Pred zgradom Opštine, držeći fizičku distancu, nekliko desetina Andrijevičana skandiralo je: Ne damo svetinje, ne damo svetinje.




Pratite nas i putem iOS i android aplikacije