Najnovije vesti
Vesti Politika
Čeda nastavio rat sa Cecom na Fejsbuku, a ona mu odgovara: "Ja sam oprostila, a Bog će da sudi! "

Čeda nastavio rat sa Cecom na Fejsbuku, a ona mu odgovara: "Ja sam oprostila, a Bog će da sudi! "

Emisija "Hit tvit", koja je sinoć emitovana na TV Pink, ne prestaje da diže prašinu u javnosti. Polemika između folk pevačice Svetlane Cece Ražnatović i lidera LDP-a Čedomira Jovanovića, započeta u "Hit tvitu", nastavljena je danas na društvenim mrežama.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Čedomir Jovanović i Svetlana Ceca Ražnatović Foto: Pink / screenshot
Čedomir Jovanović i Svetlana Ceca Ražnatović

Na pitanje koje tvrdnje Čedomira Jovanovića su je posebno uznemirile, Svetlana Ceca Ražnatović ekskluzivno za "Blic" kaže:

- Nijedna reč me nije uznemirila, to su priče koje su već toliko plasirane, a pre svega netačne. Šta mislite, da ne bih pred zakonom odgovarala da je bilo šta od toga tačno. Ovo je bila živa reč, milionski auditorijum, svako je doživeo na svoj način, a ja kao olakšanje jer sam izgovorila i oslobodila se tereta koji me toliko godina mučio.

Smatrate li da ste nešto ostali dužni još da mu kažete?

- Naravno da jesam. To nije priča koja može da stane u jednu emisiju, a niti će sve priče sveta ispraviti sve ono što se desilo. Kao što sam rekla, ja sam oprostila, a neka Jovanović živi sa svojom savešću, a Bog će da sudi.

Ceca Ražnatović
Foto: TV Pink, emisija Hit Tvit / screenshot
Ceca Ražnatović

Jovanović je, očigledno još pod utiskom sinoćnje polemike u "Hit tvitu", na Fejsbuku, između ostalog, objavio:

-Pevačica Svetlana Ceca Ražnatović ključni je svedok policijske akcije „Sablja”, u kojoj je otkrila zaveru zemunskog klana protiv premijera Srbije Zorana Đinđića. Premijer srpske vlade ubijen je 12. marta 2003. godine, a Ceca je ubrzo uhapšena, posle čega je tokom saslušanja ispričala detalje o tome kako se kriminalna grupa iz Šilerove ulice mesecima spremala da likvidira Đinđića. Da je Arkanova udovica svoja saznanja ranije ispričala policiji, možda bi drugi, martovski atentat na tadašnjeg premijera bio sprečen. Najveća akcija srpske policije „Sablja” izvedena je posle ubistva Đinđića, u vreme kada je u zemlji bilo proglašeno vanredno stanje. Među 12.000 uhapšenih, našla se Ražnatovićeva zbog bliskih veza s vođama zemunskog klana Dušanom Spasojevićem Šiptarom i Miletom Lukovićem, kao i bivšim komandantom Jedinice za specijalne operacije Miloradom Ulemekom Legijom. O njihovim bliskim kontaktima, između ostalog, svedočili su i emitovani video-snimci sa zajedničkih druženja Cece i ozloglašenih „zemunaca”.

Pročitajte još

Lider LDP-a na Fejsbuku je, takođe, dodao:

-Prilikom pretresa porodične kuće u Ljutice Bogdana 3, policija je pronašla i zaplenila veliku količinu oružja. Ceca je tada tvrdila da u kući postoji jedna prostorija kojoj je samo Arkan imao pristup i da nije znala šta se u njoj nalazi. Policija je, prema potvrdi o oduzetim predmetima iz 17. marta 2003. godine, u kući Ražnatovićeve pronašla arsenal oružja koji čine pištolji marke CZ99, „luger”, VDZ, „vzor 50″, revolveri „smit i veson”, „troper”, više različitih vrsta metaka, prigušivač za hekler, dvogledi, objektivi, nož, kape s prorezima, službene lisice i lisice za vezivanje palčeva, spisi s beleškama, diktafon i drugo. Iako je Svetlana Ražnatović tvrdila da ne zna šta se sve nalazilo u kući, među zaplenjenim predmetima su i dva oružna lista na njeno ime – za pištolje marke CZ i „valter”.

Čedomir Jovanović/RAS_foto aleksandar dimitrijevic
Foto: A. Dimitrijević / RAS Srbija
Čedomir Jovanović/RAS_foto aleksandar dimitrijevic

Jovanović je na mrežama podelio i jedan od sudskih sporova u kojima je Ceca Ražnatović učestvovala:

- Viši sud u Beogradu odbio je tužbu bivšeg Arkanovog saborca Vojislava Đurkovića iz Bijeljine protiv Cece kojom je tražio od nje isplatu duga od 116.000 evra s kamatama. Te pare je on još 1997. godine pozajmio njenom pokojnom suprugu Željku Ražnatoviću Arkanu. U ponovljenom postupku, koji traje duže od deceniju i po, sud je konstatovao da ne postoje dokazi na osnovu kojih bi se sa sigurnošću moglo utvrditi da je tužilac zaista pozajmio Arkanu navedenu sumu. Prethodno je, krajem 2011. godine, bivši Drugi opštinski sud doneo presudu u korist Đurkovića i naložio da mu pevačica vrati traženi novac. Prvi osnovni sud je zatim pravosnažnim rešenjem prelomio da Ceca mora radi naplate duga da proda sprat kuće u Ulici Ljutice Bogdana, veličine od oko 140 kvadrata. Međutim, njen punomoćnik se žalio Vrhovnom kasacionom sudu, koji je tu presudu poništio i naložio novo suđenje. Đurković, ogorčen presudom, najavio je da će se žaliti Sudu za ljudska prava u Strazburu.

Komentarišući epilog ovog sudskog spora, Čedomir Jovanović je napisao:

"Iskreno, nisam ni očekivao drugačiju presudu, s obzirom na to da je Ceca zaštićena kao beli medved. Bilo koja vlast da je u Srbiji, ona ona uvek prolazi nekažnjeno."