Navijači će na mečeve španske La Lige moći da uđu - preko Tvitera

Kada se u junu bude nastavila sezona u španskoj La Ligi, navijači će na utakmice moći da ”uđu” preko svojih Tviter naloga, pošto rukovodstvo tog takmičenja planira da na stadione i u prenose mečeva uključi tu vrstu interakcije.

Naime, La Liga razmatra čitav niz poteza kojima bi nadoknadila odsustvo navijača na mečevima, uključujući emitovanje interakcija navijača na društvenim mrežama, i to emituje unutar stadiona.

Detalje tog plana prenosi Marka, koja prenosi izjavu šefa lige Havijera Tebasa koji otkriva insistira da ta organizacija razmatra niz inovativnih mera kao vid ublažavanja posledica odsustva publike.

”Ponekad kada vidimo mečeve koji se igraju iza zatvorenih vrata, naiđe odjek i užasan prizor praznih tribina. Želimo to da promenimo. Ideja je da na tribinama emitujemo poruke navijača sa Tvitera i iskoristimo sve mogućnosti virtuelnog oglašavanja”, objašnjava Tebas i dodaje:

”Takođe, sa ljudima iz kompanije ’EA Sports’, koja stoji iza čuvene video igre ’Fifa’, želimo da vidimo da li možemo nekako nadomestiti tišinu puštanjem realnih zvukova igre i navijanja sa tribina”.

Tebas je otkrio i da bi eventualni gubitak ukoliko se La Liga ne nastavi bio gotovo milijardu evra, dok se ukoliko se odigra bez publike gubitak smanjuje na ”svega” 300 miliona, koliko će cela španska fudbalska industrija izgubiti usled pandemije koronavirusa.

Nezvanično, takmičenje u La Ligi trebalo bi da se nastavi 12. juna.

U trenutku prekida 11 kola pre kraja Barselona je bila lider sa 58 bodova, dva više od drugoplasiranog velikog rivala Real Madrida.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво