Razišle se pristalice SNS i Dveri koje su bile ispred Skupštine

Pristalice SNS i Dveri, koje su se tokom popodneva okupile ispred Skupštine Srbije, razišle su se.
Razišle se pristalice SNS i Dveri koje su bile ispred Skupštine
Foto: BBC na srpskom
Ispred zgrade Skupštine Srbije bile su okupljene dve grupe - pristalice Srpske napredne stranke (SNS) i oni koji su došli da pruže podršku lideru Dveri Bošku Obradoviću.
 
Pripadnici Žandarmerije napravili su kordon da bi ih razdvojili.
 
Pristalice SNS-a, koje su bile znatno brojnije, uzvikivale su "Aco Srbine" i "Boško fašisto". Obradoviću su podršku pružili njegovi prijatelji i poznanici iz Čačka koji su uzvikivali "Boško, Boško" i "Izdrži do kraja".
 
Pripadnici Žandarmerije stajali su u praznom prostoru koji je razdvajao te dve grupe ispred kojih su se nalazile metalne barikade.
 
Veći broj građana bio je i u Pionirskom parku, preko puta zgrade Skupštine.
 
 
Jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas je, ispred parlamenta, pozvao na smanjenje tenzija. On je izjavio da je sve što radi vlast "Gebelsovština" jer optužuju opoziciju da radi sve ono što oni rade.
 
"S ovog mesta apelujem na njih još jednom da stanu. Sedite da razgovaramo, da dogovorimo izbore, da smanjimo tenzije", rekao je Đilas za N1.
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je u obraćanju iz Predsedništva Srbije preko TV-a pozvao takođe na smanjenje tenzija i na sprečavanje nasilja.
 
Boško Obradović je izjavio da je miting koji je ispred Doma Narodne skupštine organizovala Srpska napredna stranka "tužna slika nerazumnog režima" i da je Srbija "opasno podeljeno društvo".
 
"Sve sam mogao da očekujem, ali da SNS napravi miting u moju čast - to ne. Tužna slika nerazumnog režima koji štrajkuje glađu protiv opozicije i organizuje miting svojih članova protiv jednog čoveka. Opasno podeljeno društvo koje razdvaja Žandarmerija da ne bi sve otišlo dođavola", napisao je Obradović na tviteru.
 
Poslanica Srpske napredne stranke Sandra Božić rekla je večeras da, na molbu predsednika Vučića, prekida štrajk glađu. 
 
Podsetimo, štrajk glađu ispred parlamenta u nedelju je prvi počeo samostalni poslanik Miladin Ševarlić jer nije dobio podršku da Skupština raspravlja o Kosovu i Rezoluciji SB UN 1244, a zatim mu se pridružio Boško Obradović sa zahtevom za odlaganje izbora. Ševarlić je danas odustao od štrajka.
 
Potom su ispred parlamenta, takođe objavljujući štrajk glađu, izašli i šef poslanika SNS Aleksandar Martinović i poslanica naprednjaka Sandra Božić. Oni traže da tužilaštvo reaguje na incident koji su u petak ispred Skupštine izazvali Boško Obradović i pristalice Dveri.
 
  • okupljanje

    12.05.2020 18:55
    opet
    ne brinite,skupiće se oni opet za 10tak dana u..... kovid bolnici
  • Ljuba Cat

    12.05.2020 17:01
    Ajmo Bosko....Poslednji vagon poslednjeg voza....ako ne uskocis u njega moraces u fabriku od 07 do 17 kao i mi obicni smrtnici...
  • Kole

    12.05.2020 12:54
    Da
    Ajmo stigao sendvic i po crvena svakome!! Sta ti oces ,pa crvenu ,nemoze ti si tek sad dosao na kraju ,a nemam te ni na spisku!!! Hahahaha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Izbori 2020

Dačić u Vranju poručio: Će gi pobedimo

Kandidat za premijera koalicije na čijem je čelu SPS, Ivica Dačić, danas je na mitingu u Vranju, na oduševljenje prisutnih, na lokalnom dijalektu poručio da će pobediti na izborima.

Brnabić: Ne znam ko će biti novi premijer

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da ne zna ko će biti mandatar, zbog čega ne bi bilo primereno da govori šta bi radila ako ostane na sadašnjoj funkciji.

Zelenović podneo krivične prijave zbog neregularnosti na izborima u Šapcu

Gradonačelnik Šapca i nosilac liste "Šabac je naš" na lokalnim izborima u tom gradu Nebojša Zelenović izjavio je da je podneo krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu protiv osoba za koje misli da su sprečili građane Šapca da "izraze svoju izbornu volju" i da slobodno glasaju na lokalnim izborima 5. septembra.