Ponedeljak, 11.05.2020.

17:08

Džonsonov "Plan za obnovu": Ovo nije kratkoročna kriza

Britanski premijer Boris Džonson objavio je danas plan za izlazak Velike Britanije iz restriktivnih mera uvedenih zbog koronavirusa.

Izvor: Tanjug

Džonsonov
Getty Images/WPA Pool

On je upozorio da bi svi trebalo da nose maske za lice u zatvorenim prostorima jer će kovid 19 još dugo ostati među ljudima.

"Ovo nije kratkoročna kriza", navodi se u planu na 51 stranici pod nazivom Plan za obnovu: Strategija oporavka od kovid 19 vlade Velike Britanije", preneo je Rojters.

Kovid 19 će verovatno kružiti u ljudskoj populaciji dugoročno, što može izazvati periodične epidemije, upozorava se u planu, u kome se dodaje da se ne mogu isključiti u bliskoj budućnosti talasi velikih epidemija, a da se ne nastavi sa određenim merama.

Vlada je navela da će uvesti 14-dnevni karantin za međunarodne putnike uz određene izuzetke i dodala da ljudi treba da nose maske u zatvorenim prostorima gde socijalna distanca nije moguća.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: