Predlozi za nagradu Heroj Beograda do 15. maja 1Foto: Pixabay/Hpgruesen

Grad Beograd ustanovljava Nagradu grada Beograda – heroj Beograda, i to izuzetno, samo za 2020. godinu. Nagrada može biti dodeljena fizičkom ili pravnom licu i dodeljuje se za poseban doprinos u sprečavanju pojave, širenja i suzbijanja bolesti Kovid-19 izazvane virusom SARS-CoV-2 i zaštite stanovništva od te bolesti.

Broj nagrada koje će biti dodeljene zavisi od raspoloživih sredstava. Pravo predlaganja kandidata za nagradu imaju fizička i pravna lica, kao i članovi Komisije za dodelu Nagrade grada Beograda – heroj Beograda.

Predlozi za nagradu dostavljaju se organizacionoj jedinici Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijatu za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima, najkasnije do 15. maja 2020. godine i to na imejl adresu [email protected], 0800/110-011 i 011/3090-007, adresa Tiršova 1/IV.

Odluku o dodeli nagrade donosi Komisija za dodelu Nagrade grada Beograda – Heroj Beograda, koju obrazuje gradonačelnik grada Beograda. Predsednik i članovi komisije nemaju pravo na nadoknadu za rad u komisiji.

Komisija će, najkasnije u roku od 30 dana od dana koji je predviđen za dostavu predloga za nagradu, doneti odluku o dodeli nagrade. Dobitniku nagrade uručuje se statua Pobednika i novčani iznos. Visinu novčanog iznosa nagrade utvrđuje gradonačelnik grada Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari