');
Najnovije vesti
Blic Vesti Republika Srpska

DODIK PORUČIO "Bez postojanja Vojske Srpske ne bi bilo ni slobode srpskog naroda"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i Trećeg pešadijskog Republika Srpska puka Dan Vojske Republike Srpske – 12. maj, naglasivši da bez njenog postojanja ne bi bilo ni Republike Srpske, piše Srna.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

Dodik je naglasio da je taj datum od velikog značaja za srpski narod i ostaće upisan zlatnim slovima u njegovoj istoriji, jer bez Vojske Republike Srpske ne bi bilo ni Republike ni slobode, prenosi Srpskainfo.

– Treći pešadijski Republika Srpska puk nastavio je sa ponosom da baštini vrednosti i tradiciju Vojske Republike Srpske – istakao je Dodik.

On je naglasio da nikada ne smemo zaboraviti herojstvo, hrabrost, čast i odvažnost pripadnika Vojske Republike Srpske koja je časno branila svoj narod u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

– Izražavam posebnu zahvalnost svima koji su svoje živote i delove tela ugradili u temelje Republike Srpske, a naša dužnost je da čuvamo tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i negujemo sećanja na borce koji su nam doneli slobodu i mir, te stvorili Republiku Srpsku – istakao je srpski član Predsedništva BiH.

Skupština srpskog naroda u BiH na zasedanju u Banjaluci 12. maja 1992. godine donela je odluku o formiranju Vojske Republike Srpske.