DODIK ČESTITAO DAN VOJSKE RS: Ne zaboravljamo herojstvo i čast pripadnika Vojske RS bez koje ne bi bilo ni SRPSKE!
Foto: Youtube prtscr/ RTRS

sećanje na heroje

DODIK ČESTITAO DAN VOJSKE RS: Ne zaboravljamo herojstvo i čast pripadnika Vojske RS bez koje ne bi bilo ni SRPSKE!

Bosna i Hercegovina -

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je svim pripadnicima Vojske Republike Srpske i Trećeg pešadijskog (Republika Srpska) puka Dan Vojske Republike Srpske 12. maj i istakao da bez njenog postojanja ne bi bilo ni Republike Srpske.

Skupština srpskog naroda u BiH na zasedanju u Banjaluci 12. maja 1992. godine donela je odluku o formiranju Vojske Republike Srpske.

Dodik je naglasio da je taj datum od velikog značaja za srpski narod i ostaće upisan zlatnim slovima u njegovoj istoriji, jer bez Vojske Republike Srpske ne bi bilo ni Republike ni slobode.

foto: Youtube prtscr/ RTRS

"Treći pešadijski puk nastavio je sa ponosom da baštini vrednosti i tradiciju Vojske Republike Srpske", naveo je Dodik.

Naglasio je da se nikada ne sme zaboraviti herojstvo, hrabrost, čast i odvažnost pripadnika Vojske Republike Srpske koja je časno branila svoj narod u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

"Izražavam posebnu zahvalnost svima koji su svoje živote i delove tela ugradili u temelje Republike Srpske, a naša dužnost je da čuvamo tekovine odbrambeno-otadžbinskog rata i negujemo sećanja ne borce koji su nam doneli slobodu i mir, te stvorili Republiku Srpsku, naveo je Dodik.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Youtube prtscr / RTRS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track