Najnovije vesti
Vesti Republika Srpska
FRIZERI OTVORILI SALONE, MUŠTERIJE SREĆNE "Raditi se mora i pored straha od zaraze"(FOTO)

FRIZERI OTVORILI SALONE, MUŠTERIJE SREĆNE "Raditi se mora i pored straha od zaraze"(FOTO)

Žene i muškarci s nestrpljenjem su danas dočekali otvaranje frizerskih salona, koji nisu radili čak dva meseca.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
frizeri Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
frizeri

Oni su termine kod svojih frizera počeli zakazivati istog momenta kada su nadležni saopštili da će ovim zanatlijama biti dozvoljen rad, piše Srpskainfo.

Posla su se uželeli i frizeri, mada ni sami još nisu sigurni kako će to sve izgledati u novim uslovima i sa zaštitnim maskama.

Sa bradom počeli i frizerski saloni
Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
Sa bradom počeli i frizerski saloni

Pre početka, morali su nabaviti neophodnu opremu i dezinfekciona sredstva, do čega, je kažu, bilo jako teško doći. Rad sa mušterijama drastično će se razlikovati od svega na šta su do sada navikli.

– Dosta toga moramo ispoštovati, ali problem je što nam niko to zvanično nije rekao, već informacije prikupljamo od zemalja u regionu. Jednokratni ogrtači, pregače, peškiri, barijere na vratima, dezinfekciona sredstva, sve te stvari su nam potrebne a nema ih na stanju, pri tom i cene su poprilično podigli. Sve moguće i nemoguće sam pokupovala, i to je zaista veliki trošak – priča Tanja Milaković koja je pristala danas da porazgovara sa našom ekipom u svom frizerskom salonu.

Kao i većina njenih kolega, raduje se povratku na posao, ali i pored svih mera predostrožnosti, prisutan je i veliki strah od zaraze.

– Koliko god želimo da radimo, sve ovo meni lično stvara jedan veliki pritisak. Ne bih želela da se zarazim jer sam u kontaktu sa tolikim brojem ljudi koji imaju svoje proodice, a i sama kući imam bolesne roditelje, moram voditi računa o svima njima. Uvek sam pazila na higijenu prostora, ali mere ću sada naročito pooštriti - govori ova frizerka koja radi u naselju Sunce.

Pooštrene mere dezinfekcije.
Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
Pooštrene mere dezinfekcije.

Zaštitne maske, dezinfekcija na ulazu, sve to dočekalo je danas mušterije koji nestrpljivo čekaju svoj red.

Tanja u salonu radi sama što joj je kaže dobro došli u ovim uslovima kada je obavezno održavanje distance, a novonastala situacija smatra, će teže pasti kolegama koji imaju više zaposlenih.

– Ko ima više radnika stvarno je problem jer moraju držati obavezno rastojanje. Oni će se kako su mi ispričali, uglavnom kombinovati, da jedan dan radi jedan zasposleni, a sutra drugi. Ja sam i do sada sama radila sama i po narudžbi, tako da mi to ne stvara problem. S obzirom da je posle svakog klijenta obavezna dezinfekcija, između dve narudžbe sam ostavila po 15 minuta vremena za dezinfekciju - pojasnila nam je Milaković. Veruje i da će u muškom salonu biti malo lakše, jer se, za razliku od ženskih, mušterije kraće zadržavaju za frizuru.