Vesti

0

UDS: Mesto Srbije je u EU

Autor: KP

Izvor: Beta

UDS: Mesto Srbije je u EU

U saopštenju jedna od lidera UDS i kandidatkinja na sledećim izborima Tatjana Macura podsetila je koliko je Evropska Unija (EU) veliki partner i prijatelj Srbije i osvrnula se na finansijsku pomoć koju je u proteklom periodu Srbija dobijala od EU.

"U poslednjih pet godina EU je, prema podacima koji su javno objavljeni na sajtu Vlade Srbije, uložila čak 1,8 milijardi evra pomoći kao podršku Srbiji. Kada uporedimo sa nekim drugim državama koje su u istom periodu pomagale Srbiji, videćemo da je to čak 44 puta više podrške nego što je u istom periodu Srbiji uputila na primer Kina", podsetila je Macura.

Jedan od lidera UDS Aleksandar Olenik istakao je da Srbija više od 200 godina luta između Istoka i Zapada i da Ujedinjena demokratska Srbija hoće to pitanje konačno da reši kako bi Srbija "zauzela svoje mesto na Zapadu".

"Hoćemo da Srbiju odvedemo na Zapad, ne samo zbog slobodnog protoka ljudi, ideja, kapitala, nego i stvarnog sistema koji nije isti sa ove i sa one strane granice EU. Ukidanjem granice pravni sistem koji postoji u EU će biti pretočen kod nas. Imaćemo jednakost pred zakonom i državu koja štiti građane", rekao je Olenik.

Macura i Olenik ponovo su istakli da će normalno stanje za Srbiju nastati tek kada granica ka EU više ne bude zid između Srbije i Evrope u kojoj se mnogo bolje, slobodnije i izvesnije živi.

Ujedinjena demokratska Srbija je politički saveza Srbije 21, Vojvođanskog fronta predvođenog LSV, Stranke moderne Srbije i Građanskog demokratskog foruma.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR