Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 11.05.2020.

10:00

Gaske o povratku tenisa: Veoma sam pesimističan

Francuski teniser Rišar Gaske podržava finansijsku pomoć slabije rangiranim igračima samo u određenim uslovima, te sumnja da će se tenis uskoro vratiti.

Izvor: LN

Autor: LN

Gaske o povratku tenisa: Veoma sam pesimističan
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Gaske ne veruje da bi svi igrači trebalo da dobiju isto novca.

"Pričali smo o igračima između 200. i 700. mesta. Među njima možda ima i igrača koji su u jednom trenutku bili oko 100. mesta i kojima nije potreban novac. Naravno da ima mladih ljudi, igrači kojima je to stvarno potrebno. Teško je targetirati ljude, ali kod nekih igrača je očigledno da je to neophodno", rekao je Gaske za "France Bleu".

Francuz, kao i mnogi, ne može da proceni kada će se tenis vratiti u normalu.

"Teško mi je da to procenim. Tenis je međunarodni sport, to je prvi problem. U fudbalu ili ragbiju je drugačije, igrači su iz iste zemlje. Posle toga imamo problem 'zatvorenih vrata'. Ali, Grend slem turnir bez publike, to je 128 igrača za muškarce i isto toliko za žene. Ima još dosta problema u tenisu. Ne vidim kako je moguće... Veoma sam pesimističan. Videćemo za dva, tri, četiri meseca", kaže Gaske i dodaje:

"Tenis je najteže ponovo pokrenuti. Igra se u svim zemljama sveta, svi igrači putuju. Za mene igranje bez publike nije sport. Možda je ovo sve lakše za mene jer je moja karijera maltene gotova. Nije isto za igrače koji imaju 20, 25 godina. Na kraju, ako budemo morali da spasemo ovaj biznis deo sporta, to ćemo uraditi. Ali nadam se da do toga neće doći".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve